جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آتریت تمپورال و ده نکته بسیار بسیار مهم!

روند بررسى نکات مهم واسکولیت‌‏ها را ادامه مى‌‏دهیم؛ امروز نوبت آرتریت تمپورال یا آرتریت سلول ژئانت است که در زیر ده نکته مهم آن را بررسى مى‌‏کنیم:

نکته اول: آرتریت سلول ژئانت (GCA) یا آرتریت تمپورال نوعى واسکولیت عروق بزرگ است و شایع‏‌ترین نوع واسکولیت سیستمیک در بزرگسالان به شمار مى‌‏رود.

نکته دوم: سن متوسط بیماران مبتلا به آرتریت تمپورال ۷۰ تا ۷۵ سال است و بیمارى در زنان سه برابر بیشتر شیوع دارد.

نکته سوم: بیماران مبتلا به آرتریت تمپورال از سردرد جدید و مداوم، Jaw Claudication، اختلالات بینایى (آموروزیس فوگاکس، دیپلوپى)، خستگى و آرترالژى شکایت دارند.

نکته چهارم: در بیمار مبتلا به آرتریت تمپورال در لمس، شریان تمپورال ضخیم یا حساس است و ESR بیش از ۵۰ مى‌‏باشد.

نکته پنجم: در ۱۵-۱۰% از بیماران مبتلا به آرتریت تمپورال به سبب نوروپاتى ایسکمیک قدامى اپتیک، نابینایى ایجاد مى‌‏شود. ممکن است نابینایى در شروع بیمارى روى بدهد.

نکته ششم: پلى‏‌میالژى روماتیکا (PMR) با درد و سفتى عضلات گردن، کمربند شانه‏‌اى و کمربند هیپ با شروع تحت حاد مشخص مى‏‌شود و در ۴۰% از بیماران مبتلا به GCA دیده مى‌‏شود.

نکته هفتم: تشخیص GCA با بیوپسى از شریان تمپورال سطحى تأئید مى‌‏شود. بیمارى با Skip Lesions همراه است، باید بیوپسى طول کافى (۲ تا ۳ سانتى‏‌متر) داشته باشد.

نکته هشتم: گلوکوکورتیکوئیدها اساس درمان GCA هستند. اگر CGA بشدت محتمل بوده و یا اختلال بینایى وجود داشته باشد، براى پیشگیرى از نابینایى باید درمان بسرعت و در مدت ۲۴ ساعت شروع شود.

نکته نهم: در بیشتر بیماران مبتلا به آرتریت تمپورال لازم مى‏‌شود درمان با گلوکوکورتیکوئیدها براى ۱ تا ۲ سال ادامه یابد (ممکن است در بیمارانى که دچار علایم PMR هستند، نیاز به درمان طولانى‌‏ترى باشد).

نکته دهم: در آرتریت تمپورال آسپیرین با دوز کم درمان کمکى مهمى براى جلوگیرى از رویدادهاى ایسکمیک داخل جمجمه است.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *