جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برنامه پیشنهادی برای آزمون دستیاری 1404 (1)

انجام هر کاری همان‌قدر که برایش زمان گذاشته‌اید طول می‌کشد! برای همین برنامه‌ریزی مهم است! باید زمان پایان کار را مشخص کنید تا آن کار شروع و انجام شود: یادتان باشد اگر بدانید یک کار را چه موقع و چگونه قرار است، انجام بدهید، احتمال انجام آن کار بیشتر می‌شود. درس خواندن می‌تواند کار مزخرفی باشد، پس برایش برنامه داشته باشید تا بتوانید انجامش بدهید. به برنامه مثل دوست و همراه خود نگاه کنید، نه دشمن! ممکن است از برنامه عقب بیفتید! اشکال ندارد! برنامه را تغییر بدهید، اصل از جمله خصوصیات اصلی برنامه خوب این است که قابل تغییر باشد (مطابق با وضعیت).

همچنین بخاطر داشته باشید که برنامه شخصی است. هر کس برای خودش برنامه می‌ریزد. می‌شود الگوی برنامه خوب را از جایی برداشت و بعد آن را مطابق با وضعیت خود تغییر داد. در اینستاگرام پروانه دانش، فیلم کوتاهی گذاشتم برای برنامه‌ریزی برای مطالعه آزمون دستیاری سال بعد. اصول کلی آن را در زیر می‌آورم. می‌توانید این الگو را بردارید و آن را مناسب با وضعیت خودتان تغییر بدهید. منتظر نظرات و پیشنهادهای شما هم هستم.

فرض کنیم می‌خواهید از امروز شروع کنید: هفته دوم مرداد 1402. چقدر می‌توانید زمان برای مطالعه بگذارید؟ هر چقدر بیشتر بهتر! در حال حاضر روزانه می‌تواند 6 ساعت مطالعه کنید. خوب است. بعدا بیشتر می‌شود. مطالعه را از داخلی شروع کنید. مهم‌ترین درس است. 45 سوال دارد و یک چهارم سوال‌ها را شامل می‌شود؛ درس پایه هست و با خواندن آن می‌توانید به سوالات بسیاری از درس‌ها پاسخ بدهید. برنامه روز خود را به دو قسمت تقسیم کنید:

  1. 5 ساعت را به مطالعه داخلی اختصاص بدهید.
  2. 1 ساعت دیگر می‌ماند برای مطالعه فارماکولوژی و پاتولوژی. این دو درس را نمی‌شود یک باره خواند. تازه اگر هم بشود، سریع از یاد می‌روند. کم‌کم مطالعه کنید. مثلا روزی یک مبحث فارماکولوژی (امروز داروهای ضد آریتمی را می‌خوانم). مبحث پاتولوژی را با داخلی هماهنگ کنید (امروز که دارم آسم را می‌خوانم، نگاهی به پاتولوژی آسم بر اساس رابینز می‌اندازم).

سعی کنید هر هفته یک داخلی را تمام کنید. اگر بدانید کدام قسمت رفرانس مهم‌تر است، می‌توانید این کار را انجام بدهید. در همین سایت مطالب مربوط به راهنمای مطالعه هدف‌مند را بخوانید. اگر بتوانید هر هفته یک داخلی بخوانید، تا آخر تابستان داخلی را تمام کرده‌اید! (این‌جا نکته دیگری هم هست که در بخش‌های بعد می‌گویم: مرور کردن! مرور کردن فن خاصی دارد که بعدها در موردش حرف می‌زنیم).

از اول مهر ساعت مطالعه را زیاد کنید: 8 ساعت خوب است؟ این 8 ساعت شامل موارد زیر می‌شود:

  1. 2 ساعت مرور داخلی: از این به بعد تا روز امتحان شما روزانه 2 ساعت برای داخلی وقت می‌گذارید. به این ترتیب داخلی از فهرست درس‌هایی که باید وقت مجزایی برای مرور کردن آن در نظر بگیرید، کنار می‌رود.
  2. 5 ساعت درس ماژور دوم: اول بروید سراغ جراحی، بعد کودکان و آخر زنان. برای جراحی 3 هفته و برای کودکان 3 هفته و برای زنان 2 هفته وقت بگذارید.
  3. 1 ساعت برای فارماکولوژی و پاتولوژی

حالا آخر آبان است! شما داخلی را یک بار خوانده‌اید و شاید یک بار هم مرور کرده‌اید. دروس ماژور شما تمام شده است (جراحی، کودکان و زنان)؛ تازه فارماکولوژی و پاتولوژی را هم خوانده‌اید. می‌ماند 10 درس ماینور دیگر که باید برای آن‌ها و البته برای مرور دروس خوانده شده قبلی برنامه‌ریزی کنید. خوشحال هستید؟

…. ادامه دارد!

فیلم راهنمای مطالعه را اینجا مشاهده کنید.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *