شکستگی گردن استخوان ران بسیار مهم است و احتمال آن که در آزمونهای مختلف از آن سوال طرح شود، زیاد است. در زیر به ده نکته مهم در مورد این شکستگی اشاره میکنیم:
نکته اول: شکستگی گردن استخوان ران در دو گروه سنی روی میدهد: افراد جوان به سبب تروما با انرژی زیاد و افراد مسن به علت استئوپوروز.
نکته دوم: در شکستگی گردن استخوان بیمار به دنبال زمین خوردن از درد شدید ناحیه مفصل ران شکایت دارد و نمیتواند راه برود. در معاینه، اندام تحتانی آسیبدیده کوتاهتر از سمت مقابل است و به سمت خارج چرخیده است.
نکته سوم: ممکن است شکستگی گردن استخوان ران از نوع در هم فرورفته باشد و تغییر شکل اندام تحتانی دیده نشود: در این حالت تندرنس به دنبال فشار روی تروکانتر بزرگ به تشخیص کمک میکند.
نکته چهارم: شکستگی گردن استخوان ران در سن کمتر از ۶۵ سال، اورژانس ارتوپدی است و باید سریع درمان شود. در افراد جوان (منظور کمتر از ۶۵ سال است!) باید شکستگی گردن استخوان ران با یا بدون جابجایی جراحی شود و با پیچ یا Dynamic Hip Screw ثابت شود.
نکته پنجم: در بیماران مسن، در صورت شکستگی گردن استخوان ران بهتر است هرچه سریعتر وضعیت بیمار را پایدار نمود و عمل جراحی انجام داد.
نکته ششم: در بیماران مسن، در شکستگی گردن استخوان ران، اگر جابجایی وجود نداشته باشد، شکستگی با با پیچ یا Dynamic Hip Screw ثابت میشود. در صورت وجود جابجایی، سر و بخشی از گردن استخوان ران را خارج میکنند و آن را با پروتز جایگزین میکنند.
نکته هفتم: از جمله عوارض شکستگی گردن استخوان ران میتوان به جوش نخوردن و نکروز آواسکولار سر استخوان ران اشاره کرد.
نکته هشتم: در نکروز آواسکولار سر استخوان ران به دنبال شکستگی گردن استخوان، اگر سن بیمار بالا باشد و یا مفصل دچار تغییرات دژنراتیو باشد، تعویض سر استخوان ران با سر مصنوعی یا تعویض کامل مفصل درمان انتخابی است.
نکته نهم: روز بعد از عمل جراحی شکستگی گردن استخوان ران، بیمار از تخت پائین آورده میشود و چند روز بعد با واکر و چوب زیر بغل راه انداخته میشود.
نکته دهم: شکستگی گردن استخوان ران در کودکان و نوجوانان به دنبال ضربه شدید ایجاد میشود. در کودکان باید شکستگی بسرعت جا انداخته شده و با پیچ ثابت شود و با گچ اسپیکا بیحرکت گردد.