جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نارسایی قلبی و ده نکته مهم در مورد درمان آن!

با هم ده نکته بسیار مهم و تستى و کاربردى در مورد درمان نارسایى قلب مرور مى‏‌کنیم:

نکته‌ ‏اول: داروهاى مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین مانند انالاپریل در بیماران مبتلا به نارسایى قلبى با EF پائین با یا بدون علامت مفید واقع مى‌‏شوند. تجویز این داروها با دوز پائین شروع شده، بتدریج دوز آن‏ها به حداکثر مقدار توصیه شده یا حداکثر مقدار قابل تحمل توسط بیمار افزایش داده مى‌‏شود. مقادیر بالاتر دارو اثرات مفید بیشترى دارد.

نکته دوم: استفاده همزمان از بتابلوکرها با ACEIs و ARBs سبب کاهش سرعت پیشرفت نارسایى قلبى و کاهش تعداد دفعات بسترى در بیمارستان، بهبودى در پیش‏‌آگهى بیماران و همچنین تعدیل تغییر شکل بطن چپ مى‌‏شود.

نکته سوم: بتابلوکرها در تمامى مراحل نارسایى قلبى با یا بدون علامت مورد استفاده قرار مى‌‏گیرند.

نکته چهارم: سه داروى بیسوپرولول، متوپرولول آهسته رهش و کارودیلول سبب کاهش مرگ در نارسایى قلبى مزمن مى‏‌شوند.

نکته پنجم: توصیه مى‏‌شود در بیماران مبتلا به نارسایى قلبى با منشأ ایسکمى، براى کاهش خطر ایجاد انفارکتوس میوکارد و بهبودى در پیش‌‏آگهى، آسپیرین تجویز شود. دوز آسپیرین ۷۵ تا ۸۱ میلى‌‏گرم در روز است.

نکته ششم: در بیماران مبتلا به نارسایى قلبى با EF پائین، بویژه زمانى که ریتم فیبریلاسیون دهلیزى وجود دارد و یا در صورتى که با وجود دریافت داروهاى دیگر همچنان بیمار علامت‌‏دار باشد، دیگوکسین تجویز مى‌‏شود. دیگوکسین سبب کاهش تعداد دفعات بسترى در بیمارستان مى‏‌شود، اما خطر مرگ ناگهانى قلبى در بیماران مبتلا به نارسایى قلبى را افزایش مى‏‌دهد.

نکته هفتم: بسیارى از علایم بالینى نارسایى قلبى از تجمع غیر طبیعى آب و نمک و اتساع حجم داخل عروقى و ایجاد احتقان در ریه‏‌ها و اندام‏‌ها ناشى مى‏‌شود. دیورتیک‌‏ها با کاهش احتقان ناشى از احتباس آب و نمک سبب بهبودى علایم ناشى از پرخونى مى‌‏شوند.

نکته هشتم: دیورتیک‌‏ها از نظر قدرت اثر متفاوت هستند و دیورتیک‌‏هاى لوپ توانایى دفع سدیم به میزان ۲۵-۲۰% و دیورتیک‏‌هاى تیازیدى به میزان ۱۰-۵% را دارند. دیورتیک‌‏هاى تیازیدى با کاهش فعالیت کلیه، اثر دیورتیکى خود را از دست مى‌‏دهند (در کراتینین سرمى بالاتر از ۲).

نکته نهم: در نارسایى قلبى تجویز دیورتیک‏‌ها ابتدا با دوز کم شروع مى‏‌شود و بر اساس نیاز مقادیر آن‏ها بتدریج افزایش داده مى‌‏شود. معیار افزایش دوز دارو، علایم بیمار و یافته‌‏هاى بالینى نظیر ادم محیطى است. مقدار دارو بحدى افزایش داده مى‌‏شود که علایم احتقانى و ادم بیمار از بین برود و شرایط همودینامیک بیمار به وضعیت یوولمیک برسد.

نکته دهم: اسپیرونولاکتون و اپلرنون دو داروى مهار کننده آلدوسترون هستند و علاوه بر نقش دیورتیکى خود اثرات مفیدى دارند. این داروها در نارسایى قلبى متوسط و شدید در کنار داروهاى دیگر تجویز مى‌‏شوند. اسپیرونولاکتون اثرات سؤ آلدوسترون بر روى میوکارد بطن، یعنى آپوپتوز یا نکروز مداوم را مهار مى‏کند و این اثر در دوزهاى پائین اعمال مى‏‌شود.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *