چند توصیه مهم، اگر می‌خواهید در آزمون دستیاری شرکت کنید!

اول: سعی کنید امشب خوب بخوابید! اما اگر نشد، نگران نباشید! یک شب بی‌خوابی اثر بدی نخواهد داشت، اگر روحیه خوبی داشته باشید. در دوران پزشکی آن‌قدر بی‌خوابی کشیده‌ایم که عادت کرده‌ایم! بهتر است از داروهای خواب آور و آرامبخش استفاده نکنید. بگذارید مغزتان تند و تیز باشد.

دوم: فردا صبح – روز امتحان – مغز خود را به کار بگیرید! مطلبی کوتاه بخوانید. مبحثی را که خوب خوانده‌اید مرور کنید. حتما یک یا چند کتاب خود را ورق بزنید. بگذارید مغز آماده کار کردن باشد.

سوم: روحیه بسیار مهم است! این طور فکر کنید که شما بیشترین تلاش را کرده‌اید. همه چیز را خوانده‌اید و آن‌چه را که خوانده‌اید در بین نورون‌های مغز هستند و هیچ وقت هم از بین نمی‌روند. حالا باید این مطالب را بیرون بکشید. نورون‌ها را هماهنگ کنید تا بیشتری مطالب را بخاطر بیاورید. امروز، روز شما هست! شک نکنید!

چهارم: قبل از شروع امتحان، وقتی روی صندلی نشسته‌اید، بجای آن که به در و دیوار زل بزنید و اطرافیان وحشت‌زده خود را نگاه کنید، تمرکز کنید. دعا بخوانید. با خودتان خلوت کنید. به خودتان بگوئید که حالا شما هستید و امتحان و باید بهترین خود را در این امتحان نشان بدهید.

پنجم: برای امتحان دادن به برنامه‌ای که از قبل آماده کرده‌اید، وفادار باشید. بهتر است از داخلی شروع کنید. چرا؟ برای این که ۴۵ سوال دارد و بیشتر سوال‌ها طولانی و همراه با آزمایش هستند و نیاز به مغزی تر و تازه برای جواب دادن به سوالات داخلی دارید. قبل از این که جواب دادن به سوالات داخلی را شروع کنید، یک مبحث داخلی را در ذهن مرور کنید، مبحثی را که خوب بلد هستید: به این ترتیب، هم مغز آماده می‌شود و هم روحیه.

ششم: با خودتان قرار بگذارید که اگر به سوالی جواب می‌دهید، مطمئن هستید جوابتان درست است و دیگر جوابی را که داده‌اید عوض نمی‌کنید. معمولا جوابی که بار اول و وقتی ذهن آماده هست، روی پاسخنامه می‌نشیند، درست‌تر از جوابی هست که بعد از خستگی ذهنی ظاهر می‌شود. از همان اول در پاسخنامه جواب بدهید.

هفتم: مدیریت زمان مهم است! هر تست حداکثر ۱ دقیقه. وقتی به آخر مبحث داخلی رسیدید، زمان را بررسی کنید. مبادا وقت کم بیاورید.

هشتم: بعد از داخلی بروید سراغ ماژور دوم! مثلا جراحی! قبل از این که جواب دادن به تست‌های جراحی را شروع کنید، ۳۰ ثانیه وقت بگذارید، یک مبحث جراحی را که خوب خوانده‌اید در ذهن مرور کنید. با آمادگی به سراغ تست‌های جراحی بروید؛ به عبارت دیگر خودتان را در محیط درس جراحی قرار بدهید و بعد تست زدن را شروع کنید.

نهم: بعد از جراحی، دو درس ماژور دیگر را هم با همان روش قبلی از سر باز کنید. حالا نوبت دروس ماینور است! اما صبر کنید! قبل از شروع کردن، یکی دو دقیقه استراحت کنید! لازم دارید! مطمئن باشید! یکی دو دقیقه تاثیری در نتیجه نهایی ندارد؛ اما مغز شما بعد از تست زدن (۱۱۳ تست ماژور) قطعا خسته هست. آبی بخورید! بیسکوئیتی به بدن برسانید و نگاهی به اطرافیان خود بیاندازید. روحیه می‌گیرید، مطمئن باشید. همه درب و داغان و خسته هستند.

دهم: دروس ماینو را با همان روش ماژورها تمام کنید. امیدوارم وقتی تمام شد، وقت اضافه داشته باشید. سوال‌های پاسخ داده شده را بشمارید. بر اساس تعداد سوال‌ها تصمیم بگیرید که چند تا از سوال‌هایی که جواب نداده‌اید می‌توانید پاسخ بدهید (مثلا اگر فقط به ۵۰ سوال جواب داده‌اید اوضاع خراب است و برگردید عقب و هر چه می‌توانید تست بزنید. شاید خدا کمک کند! اما اگر ۱۲۰ سوال زده‌اید با احتیاط بیشتری به عقب برگردید). یادتان باشد قانون دارید! به سوالی که جواب داده‌اید، کاری ندارید، مگر آن که اطمینان داشته باشید که جواب اول نادرست بوده است.

امتحان تمام می‌شود. نگرانی را کنار بگذارید. دیگر کاری ندارید! تنش کاری از پیش نمی‌برد و نتیجه را تغییر نمی‌دهد. از زندگی لذت ببرید.

موفق باشید.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *