کیفوز شوئرمن و ده نکته واقعا مهم!

بیماری شوئرمن، بسیار مهم و سوالی است و در ارتوپدی بارها از آن سوال طرح شده است. به ده نکته مهم در مورد این بیماری مهم توجه کنید:

نکته اول: کیفوز شوئرمن در پسرها شایع‏تر از دخترها است.

نکته دوم: بیماری شوئرمن اغلب در سنین ۱۰ تا ۱۶ سالگى شروع مى‌‏شود.

نکته سوم: در بیماری شوئرمن مشکل اصلى در هنگام مراجعه، دفرمیتى یا کیفوز شدید در ناحیه پشتى همراه با لوردوز جبرانى در ناحیه کمرى است.

نکته چهارم: در بیماری شوئرمن در تصویربردارى،  صفحه رشد در مهره مبتلا نامنظم و قطعه قطعه مى‏‌شود و ارتفاع جسم مهره در سه مهره متوالى در جلو کمتر از عقب است.

نکته پنجم: در بیماری شوئرمن در تصویربرداری اغلب در مهره‏‌هاى مبتلا گره اشمورل (فتق دیسک مهره داخل بدنه مهره) دیده مى‏‌شود.

نکته ششم: در بیماری شوئرمن اگر کیفوز کمتر از ۵۰ درجه باشد، بیمار هر ۴ تا ۶ ماه تا زمان بلوغ اسکلتى پیگیرى مى‏‌شود. انجام ورزش‏‌هاى هیپراکستانسیون و تقویت عضلات اکستانسور ستون مهره‌‏ها اثرى در جلوگیرى از پیشرفت بیمارى ندارد، اما سبب مى‌‏شود قوس ستون مهره‏‌ها انعطاف‏ پذیر بماند و اصلاح شود.

نکته هفتم: در بیماری شوئرمن اگر کیفوز از ۵۰ درجه بیشتر شد، بریس میلواکى براى بیمار تجویز مى‌‏شود.

نکته هشتم: در بیماری شوئرمن در صورت وجود کیفوز > 80 درجه، درد یا مشکل ظاهرى و زیبایى عمل جراحى انجام مى‌‏شود.

نکته نهم: در بیماری شوئرمن، درد (معمولا منطبق بر محل کیفوز) با فعالیت تشدید می‌شود، اما بعد از پایان رشد اسکلتی، کاهش می‌یابد یا از بین می‌رود.

نکته دهم: در کیفوز شوئرمن سفتی عضلات هامسترینگ و پکتورالیس شایع است: در بیشتر موارد به سبب سفتی عضلات هامسترینگ، SLR بیش از ۶۰ درجه امکان پذیر نیست.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *