جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

داروهای ضد نقرس و ده نکته مهم که حتما باید بدانید!

داروهای ضد نقرس بسیار مهم و سوالی هستند. در کل درمان نقرس را به دو قسمت تقسیم می‌کنیم: اول درمان حمله حاد (در این مرحله از داروهایی استفاده می‌کنیم که التهاب را کم می‌کنند) و درمان دراز مدت (در این مرحله از داروهایی استفاده می‌کنیم که سطح اسید اوریک را پائین می‌آورند. این داروها می‌توانند دفع اسید اوریک را افزایش بدهند، تولید آن را کم کنند و یا سبب تجزیه اسید اوریک شوند).

نکته اول: برای درمان حمله حاد نقرس از NSAIDs (مانند ایندومتاسین)، کلشیسین و گلوکوکورتیکوئیدها استفاده می‌کنند. استفاده از NSAIDs و گلوکوکورتیکوئیدها ارجح است، زیرا کلشیسین باید با دوزی تجویز شود که سبب اختلالات گوارشی قابل توجه بویژه اسهال می‌شود.

نکته دوم: از دوزهای پائین‌تر کلشیسین برای پیشگیری از حمله نقرس در بیماری که سابقه حملات حاد متعدد دارد، استفاده می‌شود. همچنین از این دارو برای درمان تب مدیترانه‌ای فامیلی (تب+ هپاتیت+ پریتونیت، پلوریت + آرتریت + گاهی آمیلوئیدوز) استفاده می‌شود.

نکته سوم: کلشیسین سر هم شدن میکروتوبول‌ها را مهار می‌کند. این دارو نوعی اثر ضد میتوز و ضد حرکت سلول‌ها دارد.

نکته چهارم: پروبنسید و سولفین‌پیرازون دو داروی اوریکوزوریک هستند ولی در دوزهای پائین گاه سبب افزایش غلظت اسید اوری سرم می‌شوند. این دو دارو تاثیری در حمله حاد نقرس ندارند و در ابتدای مصرف می‌توانند سبب حمله حاد نقرس شوند. برای پیشگیری از این عارضه به همراه کلشیسین یا ایندومتاسین تجویز می‌شوند.

نکته پنجم: آلوپورینول مهار کننده گزانتین اکسیداز است و تولید اسید اوریک را کم می‌کند. فبوکسوستات اختصاصی‌تر از آلوپورینول عمل می‌کند.

نکته ششم: تاثیر فبوکسوستات در کاهش اسید اوریک سرم بیشتر از آلوپورینول است.

نکته هفتم: همانند داروهای اوریکوزوریک، تجویز مهار کننده‌های گزانتین اکسیداز برای 1 تا 2 هفته بعد از حمله حاد نقرس متوقف می‌شود و بعد به همراه NSAIDs یا کلشیسین تجویز می‌شوند تا جلوی ایجاد حمله حاد گرفته شود.

نکته هشتم: از آلوپورینول به همراه داروهای شیمی‌درمانی برای آهسته کردن تولید اسید اوریک در نتیجه مرگ تعداد زیادی از سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.

نکته نهم: آلوپورینول می‌تواند سبب عوارض گوارشی، راش، بندرت نوریت محیطی، واسکولیت یا اختلال عملکرد مغز استخوان شود. این دارو متابولیسم مرکاپتوپورین و آزاتیوپرین را مهار می‌کند.

نکته دهم: پگلوتیکاز نوعی اوریکاز است که اسید اوریک را تجزیه می‌کند. از این دارو برای درمان نقرس مقاوم مزمن استفاده می‌شود.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *