خانمی با شکایت ریزش موی سر از 2 ماه قبل مراجعه کرده است. در بررسی تریکوگرام، قسمت پروگزیمال موهای جدا شده، بزرگ و پیگمانته است و انتهایی شبیه به جارو دارد. مصرف کدامیک از داروهای زیر توسط بیمار میتواند در ایجاد این نوع ریزش مو دخالت داشته باشد؟
الف) اسید والپروئیک
ب) پروپرانولول
ج) وینبلاستین
د) هپارین
بیمار دچار آناژن افلوویوم شده است. توجه داشته باشید که ریشه موی آناژن بزرگ و پیگمانته است و به انتهای جارو شبیه است و توسط غلافهای داخلی و خارجی پوشیده شده سات. از جمله علل ریزش مو در مرحله آناژن میتوان به داروهای شیمیدرمانی (مورد این تست) رادیاسیون و مسمومیت با تالیوم (در مرگ موش) اشاره کرد. (گزینه ج)
کدامیک از داروهای زیر میتواند باعث بروز ضایعات شبیه به درماتیت سبورئیک شود؟
الف) کاربامازپین
ب) متیلدوپا
ج) ناپروکسن
د) آموکسیسیلین
برخی از داروها مانند متیلدوپا، کلرپرومازین و سایمتیدین میتوانند ضایعاتی شبیه به درماتیت سبورئیک ایجاد کنند. (گزینه ب)
آقایی ٢٥ ساله با شکایت ریزش موی سر مراجعه کرده است. در معاینه یک پچ آلوپسی همراه با اسکار در ناحیه اسکالپ دیده میشود. کدام یک از موارد زیر در تشخیص افتراقی ریزش موی بیمار قرار نمیگیرد؟
الف) لیکن پلان
ب) لوپوس پوستی مزمن
ج) آلوپسی آرهآتا
د) اسکلرودرما
از جمله علل آلوپسی همراه با اسکار میتوان به این موارد اشاره کرد: 1- اختلالات تکاملی نظیر آپلازی کوتیس؛ 2- آسیبهای فیزیکی مانند سوختگی؛ 3- عفونتها از جمله عفونتهای قارچی مانند کریون و فاووس؛ 4- بدخیمیها مانند متاستاز؛ 5- لیکن پلان؛ 6- لوپوس مزمن پوستی؛ 7- پمفیگوئید سیکاتریسیل؛ 8- اسکلرودرما. آلوپسی آرهآتا سبب ریزش موی موضعی بدون اسکار میشود. (گزینه ج)
یک زن 57 ساله با سابقه چندین ماهه پاپولهای اریتماتوز و پوسچول روی مرکز صورت، همراه با حساسیت پوستی و احساس سوزش و گرگرفتگی، بویژه با ورزش یا پس از خوردن غذاهای تند، چای، قهوه و الکل، مراجعه کرده است. او هیچ سابقه پزشکی قابل توجهی ندارد و هیچ دارویی به شکل منظم مصرف نمیکند. تشخیص چیست؟
الف) آکنه ولگاریس
ب) فولیکولیت
ج) روزاسه
د) درماتیت سبورئیک
تشخیص روزاسه است. روزاسه بیماری پوستی التهابی در بزرگسالان است ک با اریتم قسمت مرکزی صورت مشخص میشود. بیماری 4 نوع بالینی اصلی دارد: 1- در نوع اریتماتو تلانژیکتاتیک اریتم صورت و تلانژیکتازی در پرههای بینی، بینی و گونهها دیده میشود. اریتم در ابتدا رفت و برگشت دارد و بعد ثابت میشود. 2- در نوع پاپولوپوستولر ضایعات پاپولوپوستولر در زمینه اریتماتوی پوست بویژه در ناحیه گونهها دیده میشود. 3- در نوع فیماتوز هیپرپلازی غدد سباسه ناحیه بینی و بعد گونهها و چانه دیده میشود. 4- در نوع چشمی درگیری چشم وجود دارد. (گزینه ج)
کدام دارو برای درمان اگزما هرپتیکوم استفاده میشود؟
الف) آسیکلوویر وریدی
ب) رتینوئید خوراکی
ج) کورتون موضعی
د) سیلور سولفادیازین موضعی
در اگزما هرپتیکوم عفونت HSV در فردی که دچار بیماری خاص پوستی است، ایجاد میشود. شایعترین بیماری زمینهای در شیرخواران و کودکان، درماتیت آتوپیک است. 10 روز بعد از تماس، وزیکلهای زیادی ظاهر میشوند که پوستولر و نافدار میشوند. تب بالا و آدنوپاتی هم وجود دارد. آسیکلوویر داروی انتخابی برای درمان ضایعات هرپس سیمپلکس اولیه شدید است. (گزینه الف)
آقایی ١٩ ســاله با ضــایعات متعدد ناحیه تنه از یک هفته پیش مراجعه کرده اســت. خارش خفیف دارد. در معاینه ضایعات بصورت پچ و ماکولهای بیضی و گرد rose colored و پوسته یقهای در تنه با نمای درخت کریسمس مشاهده میشود. تشخیص کدام است؟
الف) پسوریازیس قطرهای
ب) پیتیریازیس روزه
ج) تینهآ ورسیکالر
د) سیفیلیس ثانویه
تشخیص پیتیریازیس روزه است. این بیماری پوستی شایع و خوشخیم خودبخود بهبود مییابد. احتمال دارد علت ویروسی داشته باشد. ضایعه اولیه Herald Patch نام دارد که ضایعهای مدور یا بیضی به قطر حداکثر 10 سانتیمتر است و بطور ناهانی ایجاد میشود. شایعترین محل آن تنه یا پروگزیمال اندامها است. در مدت چند روز تا چند هفته ضایعات کوچکتری ایجاد میشوند که عمدتا محدود به تنه و پروگزیمال اندامها هستند. این ضایعات به شکل پاپول یا پلاکهای بیضی شکلی هستند که پوستهای چین خورده و چسبیده به لبه خود دارند. این پوسته حلقهای را تشکیل میدهد که کلارت یا یقه پوسته نامیده میشود. قطر طولی این ضایعات بیضی در امتداد خطوط پوستی است و نمایی به شکل شاخههای درخت کاج یا درخت کریسمس ایجاد میکند. (گزینه ب)