جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

براى خانم 63 ساله با شكايت خونريزى گوارشى تحتانى و تشخيص آدنوكارسينوم كولون در كولونوسكوپى كه شواهد درگيرى دوردست ندارد، كدام درمان زير مناسب است؟
الف) جراحى
ب) كموتراپى
ج) راديوتراپى
د) ايمونوتراپى

در كانسر كولوركتال، در بيمارانى كه بيمارى قابل رزكسيون است، رزكسيون جراحى درمان انتخابى مى‌‏باشد. در اين حالت، سگمان درگير كولون به همراه مزانتر مربوط به آن كه حاوى تمامى عقده‏‌هاى لنفاوى تخليه كننده سگمان است برداشته مى‏‌شود. تصميم‌‏گيرى براى شيمى‏‌درمانى بعد از جراحى (شيمى‏‌درمانى ادجوان) بر اساس يافته‏‌هاى پاتولوژيك گرفته مى‏‌شود. در مرحله 1 بيمارى انجام شيمى‌‏درمانى توصيه نمى‏‌شود. (گزينه الف)

آقاى 60 ساله مورد سيروز در زمينه هپاتيت B با كاهش سطح هوشيارى مراجعه كرده است. در آزمايشات خون و مايع آسيت، يافته‌‏هاى زير به دست آمده است. اين يافته‏‌ها با كدام تشخيص مطابق است؟

Acites Fluid: Alb:1.2gr/dL, WBC:600, PMN:80%,
Lymph:20%, Glucose: 120, Total Pro:1.5g/dL,
Serum Alb:3g/dL

الف) نارسايى قلبى
ب) پريتونيت باكتريايى خودبخودى
ج) پريتونيت سلى
د) بدخيمى پريتوان

تشخيص پريتونيت باكتريايى خودبخود است. در هر بيمار مبتلا به سيروز و آسيت، در صورتى كه از نظر بالينى وضعيت به هم بريزد بايد پاراسنتز تشخيصى انجام شود. در صورتى كه بيش از 250 PMN در هر mm3 مايع آسيت وجود داشته باشند، تشخيص SBP قويا مطرح مى‌‏شود و بايد بسرعت و تا زمانى كه نتايج كشت خون و مايع آسيت آماده شوند، درمان Empiric آغاز گردد. درمان معمولاً با سفالوسپورين‏‌هاى نسل 3 داخل وريدى آغاز مى‏‌شود. (گزينه ب) مشابه این تست بارها تکرار شده است!!

آقاى 25 ساله با شكايت زردى چشم مراجعه كرده است. با توجه به آزمايشات زير، كدام تشخيص مطرح مى‏‌باشد؟

Total Bil:4mg/dL
Direct Bil:0.4mg/dL
AST: 13IU/mL
ALT: 17IU/mL
ALP: 205 IU/mL

الف) ژيلبرت
ب) سندرم روتور
ج) سندرم دوبين جانسون
د) كلستاز

بيمار مبتلا به سندرم ژيلبرت است. سندرم ژيلبرت با هيپربيلى‏روبينمى خفيف و غير كنژوگه، طبيعى بودن آزمون‌‏هاى استاندارد كبدى و طبيعى بودن بافت‏‌شناسى كبد (بجز افزايش مختصر پيگمان ليپوفوشين در برخى از بيماران) مشخص مى‏‌شود. در اين بيمارى معمولاً غلظت سرمى بيلى‏‌روبين كمتر از mg/dL3 است. ممكن است در بيمار سطح بيلى‌‏روبين نوسان داشته باشد و در حداقل 25% از بيماران به دنبال پيگيرى طولانى مدت بطور موقت سطح طبيعى بيلى‏‌روبين گزارش مى‌‏شود. عواملى نظير استرس، خستگى، مصرف الكل، كاهش دريافت كالرى و ناخوشى‏‌هاى همزمان سبب افزايش سطح بيلى‏‌روبين و افزايش دريافت كالرى يا مصرف داروهاى القاء كننده آنزيم‌‏ها سبب پائين آمدن سطح بيلى‏‌روبين مى‌‏شوند. سندرم ژيلبرت اغلب در هنگام بلوغ يا مدت كوتاهى بعد از آن و يا در دوران بزرگسالى در حين انجام آزمايش‏‌هاى روتين تشخيص داده مى‌‏شود. در اين بيماران اختلال در برداشت كبدى بيلى‏‌روبين و كنژوگاسيون آن وجود دارد. شيوع اين سندرم را تا بيش از 8% تخمين مى‏‌زنند. بيمارى در مردان شايع‌‏تر است. (گزينه الف) مشابه این تست بارها تکرار شده است!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *