ده نکته درباره امپاگلیفلوزین؛ یک داروی ضد دیابت مهم و بسیار تستی!

مبحث دیابت بسیار مهم است و در آزمون‌ها احتمال سوال آمدن از آن زیاد است. با هم مهم‌ترین نکات مربوط به دیابت را در قالب‌های ۱۰ نکته‌ای بررسی می‌کنیم. امپاگلیفلوزین داروی بسیار مهمی است و بارها از آن سوال آمده است. نکات مهم این دارو را با هم می‌خوانیم:

نکته اول: داروهای مهار کننده انتفال دهنده همزمان شماره ۲ سدیم و گلوکز یا همان مهار کننده‌های SGLT2، به انتقال دهنده همزمان سدیم و گلوکز در توبول خمیده پروگزیمال در کلیه متصل می‌شوند و بازجذب گلوکز را مهار می‌کنند و سطح گلوکز خون را پائین می‌آورند.

نکته دوم: از جمله مهار کننده‌های SGLT2 می‌توان به امپاگلیفلوزین، کاناگلیفلوزین، داپاگلیفلوزین و ارتوگلیفلوزین اشاره کرد.

نکته سوم: مهار کننده‌های SGLT2 سبب افزایش دفع گلوکز در ادرار می‌شوند و اثر آن‌ها در پائین آوردن قند خون به تغییر در حساسیت به انسولین یا ترشح انسولین وابسته نیست.

نکته چهارم: مهار کننده‌های SGLT2 سبب کاهش وزن در حد متوسط می‌شوند.

نکته پنجم: مهار کننده‌های SGLT2 سبب دفع سدیم هم می‌شوند و در نتیجه اثر دیورتیک دارند و فشار خون سیستولیک را به میزان ۳ تا ۶ میلی‌متر جیوه کاهش می‌دهند.

نکته ششم: مهار کننده‌های SGLT2 سبب افزایش عفونت‌های قارچی دستگاه ادراری و دستگاه ژنیتال در مردان و زنان می‌شوند.

نکته هفتم: مزایای مهار کننده‌های SGLT2 عبارتند از: ۱- عدم ایجاد هیپوگلیسمی؛ ۲- کاهش وزن؛ ۳- کاهش فشار خون؛ ۴- محافظت از کلیه؛ ۵- کاهش حوادث قلبی عروقی.

نکته هشتم: تمام مهار کننده‌های SGLT2 از مدت بستری شدن در بیمارستان در نارسایی قلبی می‌کاهند.

نکته نهم: از مهار کننده‌های SGLT2 نباید برای درمان دیابت نوع ۱ یا دیابت پانکراتوژن استفاده کرد (دیابت‌های همراه با کمبود انسولین): ممکن است کتواسیدوز دیابتی ئوگلیسمیک در هنگام ناخوشی ایجاد شود.

نکته دهم: در نارسایی کلیوی متوسط نباید از مهار کننده‌های SGLT2 استفاده کرد (هرچند از کلیه در دیابت محافظت می‌کنند).

کتابها و دوره های آموزشی

A subscription has been removed from your cart. Due to payment gateway restrictions, different subscription products can not be purchased at the same time.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *