فاشئیت پلانتار در میان مردم به خار پاشنه معروف است. خار پاشنه در ۵۰% از افراد بطور طبیعی وجود دارد. به ده نکته مهم زیر توجه کنید:
نکته اول: فاشئیت پلانتار در اثر التهاب و کشیدگی فاشیای کف پا در محل اتصال به استخوان پاشنه ایجاد میشود و در حقیقت التهاب فاشیای کف پا مسبب ایجاد درد است.
نکته دوم: فاشئیت پلانتار در سن بالای ۴۰ سال و در مردان شایعتر است.
نکته سوم: فاشئیت پلانتار در افراد چاق که به سبب شغل خود زیاد سرپا هستند، دیده مىشود (Policemans Heel Syndrome).
نکته چهارم: در فاشئیت پلانتار درد پاشنه در هنگام راه رفتن وجود دارد. برخی اوقات درد بقدری شدید است که بیمار قادر به راه رفتن نمیباشد.
نکته پنجم: در فاشئیت پلانتار درد بیمار پس از بیدار شدن و راه رفتن شدید است و با چند قدم راه رفتن تخفیف پیدا میکند. بعد از مدتی نشستن، در شروع راه رفتن درد شدید است و بعد از چند قدم بهتر میشود.
نکته ششم: در فاشئیت پلانتار در معاینه فشار بر روى پاشنه در ناحیه کف پا دردناک است.
نکته هفتم: در فاشئیت پلانتار گاه در رادیوگرافى برجستگى استخوانى که نوک آن به سمت جلو است، در محل اتصال فاشیای کف پا دیده مىشود (خار پاشنه).
نکته هشتم: درمان غیر جراحى فاشئیت پلانتار شامل کم کردن وزن، تجویز داروهاى ضد التهاب و پیشگیرى از وارد شدن فشار روى نقطه حساس با گذاشتن اسفنج خار پاشنه (Heel Pad) در کفش مىباشد.
نکته نهم: در فاشئیت پلانتار، در صورت عدم بهبودى با درمانهای محافظهکارانه، تزریق موضعى استات هیدروکورتیزون در محل حداکثر درد مىتواند کمک کننده باشد.
نکته دهم: در فاشئیت پلانتار در مواردى که درمان غیر جراحى مؤثر واقع نشود، قطع نیام کف پایى در محل چسبیدن آن به استخوان پاشنه به تسکین درد کمک مىکند.