جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آنتی‌هیستامین‌های H1 و ده نکته مهم و کاربردی!

آنتی‌هیستامین‌های H1 از آن دسته داروهای بسیار مهم و کاربردی هستند که به دو نسل تقسیم می‌شوند: نسل اول را به دو دسته داروهای قدیمی‌تر مثل دیفن‌هیدرامین و داروهای جدیدتر مثل کلرفنیرامین تقسیم می‌کنند و نسل دوم شامل داروهای جدیدتر مثل لوراتادین، ستیریزین و فکسوفنادین است. در زیر به ده نکته مهم در مورد این داروها توجه کنید:

نکته اول: آنتی‌هیستامین‌های نسل دوم (مانند لوراتادین، ستیریزین و فکسوفنادین) کمتر از داروهای نسل اول در چربی حل می‌شوند و کمتر از آن‌ها خواب آور هستند و اثرات اتونوم کمتری هم دارند.

نکته دوم: نیمه عمر آنتی‌هیستامین‌های نسل اول از 4 تا 12 ساعت متغیر است. داروهای نسل دوم نیمه عمر 12 تا 24 ساعت دارند.

نکته سوم: آنتی‌هیستامین‌های H1 روی گیرنده هیستامین اثر دارند و روی آزاد شدن ذخایر هیستامین اثر ندارند و اگر قبل از رها شدن هیستامین تجویز شوند، تاثیر بیشتری خواهند داشت.

نکته چهارم: بسیاری از آنتی‌هیستامین‌های H1 بی‌حس کننده‌های موضعی قوی هستند.

نکته پنجم: کاربرد اصلی آنتی‌هیستامین‌های H1 آلرژی‌های فوری است: آلرزی‌هایی که در اثر نشستن آنتی‌ژن روی ماست سل حساس شده توسط IgE ایجاد می‌شوند (مانند کهیر).

نکته ششم: از دیفن‌هیدرامین، دیمن‌هیدرینات، سیکلیزین، مکلیزین و پرومتازین برای بیماری حرکت استفاده می‌شود.

نکته هفتم: از دیفن‌هیدرامین برای استفراغ ناشی از شیمی‌درمانی استفاده می‌شود.

نکته هشتم: خواب‌آلودگی عارضه شایع آنتی‌هیستامین‌ها بویژه دیفن‌هیدرامین و پرومتازین است و کمتر در داروهای نسل دوم دیده می‌شود.

نکته نهم: عوارض آنتی‌موسکارینی مانند خشکی دهان و تاری دید در هنگام استفاده از برخی از داروهای نسل اول دیده می‌شود.

نکته دهم: داروهایی که متابولیسم کبدی را مهار می‌کنند، می‌توانند سبب افزایش سطح آنتی‌هیستامین‌ها شوند. به عنوان مثال ضد قارچ‌های آزول سبب مهار متابولیسم آستمیزول و ترفنادین (دو آنتی‌هیستامینی که از بازار جمع شده‌اند)، می‌شوند و بدین ترتیب سطح آن‌ها افزایش یافته ممکن است آریتمی‌ کشنده ایجاد شود.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *