فلوتر دهلیزی و ده نکته مهم!

در مورد فلوتر دهلیزی به ده نکته مهم زیر توجه کنید:

نکته اول: آن دسته از آریتمى‏‌هاى دهلیزى که مکانیسم آن‏ها ماکروReentry است، فلوتر دهلیزى مى‌‏نامند.

نکته دوم: شایع‏‌ترین نوع فلوتر، فلوتر تى‏‌پیک است که مى‏‌تواند موافق یا مخالف عقربه‌‏هاى ساعت در دهلیز راست گردش کند و مدار آن دور آنولوس دریچه تریکوسپید مى‌‏چرخد.

نکته سوم: 80% از فلوترهاى تى‏‌پیک در جهت خلاف عقربه‏‌هاى ساعت مى‏‌چرخند و دیواره بین دهلیزى را از پائین به بالا تحریک مى‌‏کنند و به این علت در لیدهاى تحتاتى (II، II و aVF) امواج دندانه اره‌‏اى (Saw Toothed) منفى ایجاد مى‌‏کنند.

نکته چهارم: فلوترهایى که در جهت حرکت عقربه‏‌هاى ساعت مى‏‌چرخند، در لیدهای تحتانی موج P مثبت ایجاد مى‌‏کنند.

نکته پنجم: در فلوتر تى‏‌پیک سرعت ضربان دهلیزى ۳۰۰-۲۶۰ است و پاسخ بطنى ۲ به ۱ (یعنى ۱۵۰-۱۳۰) وجود دارد.

نکته ششم:  در فلوتر دهلیزی اگر درگیرى دهلیز شدید باشد یا بیمار داروهاى آهسته کننده هدایت مصرف کرده باشد، ممکن است سرعت ضربان دهلیز تا ۲۰۰ پائین بیاید.

نکته هفتم: در صورتی که در فلوتر دهلیزی سرعت ضربان دهلیز پائین بیاید، بویژه زمانى که بیمار ورزش یا فعالیت مى‏‌کند، امکان هدایت ۱ به ۱ از دهلیز به بطن وجود دارد و پاسخ بطن بسیار تند مى‌‏شود و ممکن است عوارض همودینامیک ایجاد شود.

نکته هشتم: در فلوتر دهلیزى معمولاً پاسخ بطنى سریع است و کنترل آن با دارو دشوار مى‌‏باشد، لذا در برخى از موارد نیاز به دادن شوک و برگرداندن ریتم به سینوس است.

نکته نهم: در صورت نیاز به دادن شوک، معمولاً با ۱۰۰-۵۰ ژول شوک، ریتم سینوسى مى‏‌شود.

نکته دهم: از جمله داروهای مورد استفاده برای درمان فلوتر دهلیزی، می‌توان به کلسیم بلوکرها و بتابلوکرها و دیگوکسین اشاره کرد. اما احتمال موفقیت درمان با این داروها کمتر از فیبریلاسیون دهلیزی است.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *