جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تجویز آنتی‌بیوتیک پیش از جراحی و ده نکته مهم!

مبحث عفونت در جراحى بسیار مهم و سؤالى است. در این زمینه باید به انواع زخم و برش جراحى و عفونت محل زخم توجه داشته باشید. یکى از سؤالى‏‌ترین مباحث به تجویز آنتى‌‏بیوتیک‌‏ها در حول و حوش زمان جراحى مربوط مى‌‏شود. به نکات زیر در این مورد توجه کنید:

نکته اول: براى آن که سطح بافتى و سرمى آنتى‌‏بیوتیک کافى باشد، باید دارو ۱ ساعت قبل از انسیزیون تجویز شود.

نکته دوم: برخى از داروها نظیر فلوئوروکینولون‌‏ها و وانکومایسین را باید با فاصله بیش از ۲-۱ ساعت قبل از جراحى تجویز کرد (این داروها باید ۱۲۰ دقیقه پیش از انسیزیون تجویز شوند).

نکته سوم: اگر مدت عمل جراحى از دو نیمه عمر آنتى‌‏بیوتیک بیشتر شود و یا خونریزى بیش از حد در حین جراحى روى بدهد، باید دوز آنتى‌‏بیوتیک را تکرار کرد.

نکته چهارم: آنتى‏‌بیوتیک انتخاب شده باید بخوبى تحمل شود، بى‏‌خطر باشد و نیمه عمرى طولانى داشته باشد و طیف ضد میکروبى مناسبى براى عمل جراحى مورد نظر داشته باشد.

نکته پنجم: در زخم‏‌هاى جراحى تمیزى که کمترین خطر آلودگى را دارند، نیاز به تجویز آنتى‌‏بیوتیک نیست.

نکته ششم: اگر زخم‏‌هاى تمیز با کارگذارى نوعى ابزار مصنوعى (مِش، گرافت عروقى) همراه باشند، براى جلوگیرى از عفونت ابزار مذکور آنتى‌‏بیوتیک تجویز مى‏‌شود.

نکته هفتم: در جراحى بخش فوقانى مجراى گوارش باید گرم مثبت‌‏ها و گرم منفى‌‏ها را پوشش داد و در جراحى‏‌هاى بخش تحتانى مجراى گوارش، علاوه بر موارد فوق باید بى‌‏هوازى‌‏ها هم پوشش داده شوند.

نکته هشتم: در زخم‏‌هاى آلوده خطر عفونت ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از زخم‌‏هاى تمیز است و در زخم‏‌هاى کثیف‌ آنتى‌‏بیوتیک‌‏ها اثر درمانى دارند.

نکته نهم: درمان آنتى‏‌بیوتیکى براى کمتر از ۲۴ ساعت بعد از جراحى ادامه پیدا مى‌‏کند.

نکته دهم: در برخى از انواع جراحى (جراحى قلب) ممکن است تجویز آنتى‌‏بیوتیک تا ۴۸ ساعت ادامه پیدا کند.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *