ده نکته بسیار مهم و تستی در مورد شوک سپتیک در جراحی!

ده نکته مهم در مورد درمان سپسیس و شوک سپتیک بر اساس کتاب جراحى لاورنس مرور مى‏ کنیم:

نکته اول: در سپسیس / شوک سپتیک اولین اولویت درمانى کنترل منشأ عفونت است که اغلب نیاز به جراحى هم دارد. باید آنتى ‏بیوتیک ‏هاى وسیع ‏الطیف در ساعت اول بعد از تشخیص تجویز شوند.

نکته دوم: در شوک سپتیک در ۳ ساعت اول بشدت توصیه مى ‏شود که mL/kg30 کریستالوئید تزریق شود تا فشار خون حفظ شود.

نکته سوم: در شوک سپتیک در بیمارى که دچار الیگورى نیست، برون ‏ده ادرارى بیش از ۰/۵ میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن شاخص کمک کننده ‏اى براى نشان دادن کفایت وضعیت حجمى است.

نکته چهارم: در بیمار مبتلا به شوک سپتیک، اغلب براى حفظ فشار خون متوسط شریانى نیاز به تجویز داروهاى وازوپرسور است. نوراپى‌‏نفرین اولین خط درمانى است و هم عروق را منقبض مى‏ کند و هم خاصیت اینوتروپ دارد.

نکته پنجم: در شوک سپتیک، اپى ‌نفرین دومین خط درمان با داروهاى وازوپرسور است و هم تون عروقى را افزایش مى ‏دهد و هم تعداد ضربان قلب را.

نکته ششم: دوپامین سومین خط درمان وازوپرسور در شوک سپتیک است و اگرچه سبب انقباض عروقى مى‏شود، اما کرونوتروپ قوى است و سبب تاکى ‏آریتمى قابل توجه مى ‏شود.

نکته هفتم: نباید از فنیل‏ افرین در شوک سپتیک استفاده شود.

نکته هشتم: مى ‏توان از وازوپرسین به عنوان نوعى داروى کمکى در شوک سپتیک استفاده کرد.

نکته نهم: اگر شوک سپتیک به تجویز مایعات و درمان وازوپرسور مقاوم باشد، باید هیدروکورتیزون ۵۰ میلى ‏گرم داخل وریدى هر ۶ ساعت تجویز شود.

نکته دهم: در شوک سپتیک از درمان جایگزین کلیه در شرایطى استفاده مى ‏شود که آسیب حاد کلیه به همراه هیپرکالمى، اسیدوز شدید، اورمى یا افزایش حجم وجود داشته باشد.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *