یووئیت قدامی و ده نکته واقعا مهم!

در یووئیت قدامی، محل التهاب اتاق قدامی چشم است. با هم ده نکته بسیار مهم در مورد یووئیت قدامی مرور می‌کنیم:

نکته اول: یووئیت قدامی شایع‌ترین نوع یووئیت است.

نکته دوم: یووئبت قدامی می‌تواند حاد یا مزمن باشد. ۱- از جمله بیماری‌های همراه با یووئیت حاد قدامی می‌توان به یووئیت مرتبط با HLA-B27 مانند اسپوندیلیت آنکلیلوزان اشاره کرد. ۲- از جمله بیماری‌های همراه با یووئیت مزمن قدامی می‌توان به JRA و ایریدوسیکلیت هتروکرومیک فوکس اشاره کرد.

نکته سوم: در یووئیت حاد قدامی بیمار دچار این علایم می‌شود: ۱- درد؛ ۲- فتوفوبی؛ ۳- قرمزی چشم؛ ۴- تاری دید. در نوع مزمن علایم بتدریج آشکار می‌شوند.

نکته چهارم: در یووئیت قدامی در معاینه بیمار نشانه‌های زیر وجود دارند: ۱- وجود سلول در اتاق قدامی چشم؛ ۲- وجود Flare: واکنش التهابی در اتاق قدامی سبب افزایش نفوذ‌پذیری عروق عنیبه و نشت پروتئین می‌شود؛ ۳- رسوبات کراتیک: سلول‌های التهابی و یا فیبرین در خلف قرنیه تجمع پیدا می‌کنند؛ ۴- هیپوپیون: رسوب سلول‌های التهابی در پائین اتاق قدامی؛ ۵- قرمزی اطراف قرنیه؛ ۶- تنگی مردمک و چسبندگی خلفی.

نکته پنجم: در یووئیت گرانولوماتو ممکن است ندول‌های عنبیه مشاهده شود.

نکته ششم: ممکن است HLA-B27 در ۵۰ تا ۶۰% از بیماران مبتلا به ایریت حاد مثبت باشد؛ بنابراین تمام بیماران مبتلا به یووئیت قدامی راجعه و غیر گرانولوماتو باید مثبت بودن آن بررسی شود.

نکته هفتم: JRA شایع‌ترین بیماری سیستمیک همراه با ایریدوسیکلیت در کودکان است. ۸۰ تا ۹۰% از کودکان مبتلا به JRA که مبتلا به یووئیت هم می‌شوند، دچار نوع پاسی آرتیکولر بیماری هستند.

نکته هشتم: ایریدوسیکلیت هتروکرومیک فوکس معمولا یک طرفه است و علایم متغیری دارد: از موارد بی‌علامت تا تاری خفیف بینایی و التهاب مختصر چشم. از جمله نشانه‌های آن می‌توان به این موارد اشاره کرد: ۱- آتروفی منتشر عنبیه که گاه سبب هتروکرومی می‌شود؛ ۲- رسوبات کراتیک کوچک و منتشر و سفید؛ ۳- سلول‌های التهابی در اتاق قدامی و ویتره. در بیماری گلوکوم و کاتاراکت شایع است.

نکته نهم: یووئیت ناشی از عدسی (فاکوژنیک) نوعی اختلال اتوایمون بر علیه آنتی‌ژن‌های عدسی است: در کاتاراکت هیپرماچور، مواد داخل عدسی از کپسول نشت می‌کنند و وارد اتاق قدامی و خلفی شده، التهاب ایجاد می‌کنند.

نکته دهم: در یووئیت حاد قدامی، کورتیکواستروئیدها اساس درمان هستند. برای از بین بردن درد در مرحله حاد از داروهای سیکلوپلپژیک میدریاتیک هم استفاده می‌شود.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *