ده نکته مهم جراحی در مورد خونریزی گوارشی فوقانی!

به ده نکته بسیار مهم جراحی در مورد خونریزی گوارشی فوقانی بر اساس لاورنس اشاره می‌کنیم:

نکته اول: در بیمارى که دچار خونریزى از بخش فوقانى مجراى گوارش مى‏‌شود، باید با کار گذاشتن حداقل دو راه وریدى بزرگ، با احیاى مایعات، وضعیت را پایدار کرد.

نکته دوم: در بیمارى که دچار خونریزى از بخش فوقانى مجراى گوارش مى‌‏شود، دکمپرسیون نازوگاستریک، تجویز PPI با دوز بالا و تصحیح اختلالات انعقادى هم مداخلات مهم دیگر هستند.

نکته سوم: خونریزى گوارشی فوقانی ابتدا با کمک اندوسکوپى درمان مى‏‌شود و براى این منظور از کوتر، پروب گرم کننده یا روش‏‌هاى تزریقى استفاده مى‌‏شود و در بیشتر موارد، با استفاده از این روش‌‏ها خونریزى متوقف مى‏‌شود.

نکته چهارم: در بیمار مبتلا به خونریزی گوارشی فوقانی، از جمله نشانه‏‌هاى اندوسکوپیکى که خطر خونریزى مجدد را گوشزد مى‏‌کنند، مى‌‏توان به مشاهده خونریزى فعال در هنگام اندوسکوپى، مشاهده رگ در کف زخم و وجود لخته روى زخم اشاره کرد.

نکته پنجم: در خونریزی گوارشی فوقانی بعد از درمان با اندوسکوپی، در صورت خونریزى مجدد مى‌‏توان اندوسکوپى را تکرار کرد.

نکته ششم: در خونریزی گوارشی فوقانی از آنژیوگرافى و آمبولیزاسیون انتخابى براى بیمارانى استفاده مى‌‏شود که خطر جراحى در آن‏ها بالا است.

نکته هفتم: خونریزى گوارشی فوقانی مقاوم به درمان نیاز به مداخله جراحى دارد.

نکته هشتم: در خونریزی گوارشی فوقانی در مجموع نیاز به ترانسفوزیون ۶ یا تعداد بیشترى واحد خون در مدت ۱۲ ساعت اندیکاسیونى براى جراحى است.

نکته نهم: در خونریزی گوارشی فوقانی بیماران مسن یا بیمارانى که ناپایدارى همودینامیک دارند ممکن است زودتر از بیماران جوان‏‌تر یا بیماران پایدار نیاز به جراحى پیدا کنند.

نکته دهم: در بیمار مشکوک به زخم معده، ازوفاگوگاسترودئودنوسکوپى یا EDG تشخیص را تأئید مى‌‏کند. از آن‏جا که ۴-۲% خطر بدخیمى زخم وجود دارد، در تمام زخم‏‌هاى معده، باید بیوپسى‌‏هاى متعدد در زمان اندوسکوپى انجام شود تا در صورت وجود، کارسینوم تشخیص داده شود. از جمله تظاهرات بدخیمى در اندوسکوپى مى‏توان به این موارد اشاره کرد: ۱ـ برجسته بودن حاشیه‏‌هاى زخم؛ ۲ـ اندازه بزرگ زخم (بیش از ۳ سانتى‌‏متر).

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *