ده نکته بسیار مهم در مورد تومورهای بیضه

بعد از مرور کوتاه تومورهای تخمدان، نوبت به تومورهای بیضه می‌رسد؛ تومورهای بیضه را به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌کنند. تومورهای اولیه ۹۵% از کانسرهای بیضه را شامل می‌شوند و خود به دو دسته ژرم سل و غیر ژرم سل تقسیم می‌شوند. به ده نکته مهم زیر در مورد تومورهای بیضه توجه کنید:

نکته اول: شایع‌ترین علامت کانسر بیضه، بزرگی بدون درد بیضه است.

نکته دوم: سمینوم شایع‌ترین تومور ژرم سل دوطرفه اولیه بیضه است. نوع کلاسیک شایع‌ترین نوع سمینوم است که در دهه ۴ زندگی شایع است و ممکن است hCG تولید کند.

نکته سوم: تومورهای ژرم سل بیضه را به دو دسته سمینومی و غیر سمینومی تقسیم می‌کنند. کارسینوم سلول امبریونال نوعی تومور غیر سمینومی است که می‌تواند آلفا فیتوپروتئین تولید کند.

نکته چهارم: تومور کیسه زرده نوعی تومور غیر سمینومی ژرم سل است که در بافت‌شناسی ساختمان‌هایی شبیه به گلومرول به نام اجسام شیلر دووال دارد.

نکته پنجم: کوریوکارسینوم برخلاف دیگر تومورهای ژرم سل بیضه (که از طریق لنفاتیک‌ها انتشار می‌یابند)، از راه خون انتشار پیدا می‌کند و اندازه کوچکی دارد، این تومور رفتاری تهاجمی دارد و در بررسی ماکروسکوپی حاوی خونریزی مرکزی است.

نکته ششم: شایعترین محل متاستاز کانسر بیضه، غدد لنفاوی رتروپریتوان است.

نکته هفتم: در سمنیوم و کوریوکارسینوم سطح آلفا فیتو پروتئین بالا نمی‌رود.

نکته هشتم: تمام توده‌های داخل بیضه بدخیم هستند، مگر آن که خلاف آن ثابت شود. نباید برای بررسی تومور بیضه اسکروتوم را باز کرد و یا از بیوپسی باز بیضه استفاده کرد؛ باید رادیکال ارکیدکتومی از طریق اینگوئینال انجام شود.

نکته نهم: تومور سلول لایدیگ شایع‌ترین تومور غیر ژرم سل (اولیه) بیضه است که در بیشتر موارد خوش‌خیم می‌باشد و در بررسی میکروسکوپی با وجود کریستال‌های راینکه مشخص می‌شود.

نکته دهم: لنفوم شایع‌ترین تومور بیضه در سن بالای ۵۰ سال است. لنفوم شایع‌ترین تومور ثانویه بیضه است.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *