ده نکته مهم در مورد واکسن ویروس پاپیلوم انسانی!

همانطور که می‌دانید انواع پر خطر HPV (مانند انواع ۱۶ و ۱۸) در ایجاد کارسینوم سرویکس نقش دارند. در زیر ۱۰ نکته مهم و کاربردی در مورد واکسن HPV را (بر اساس بکمن) با هم مرور می‌کنیم:

نکته اول: واکسن HPV مانع انتقال و ابتلا به انواع خاص HPV از طریق تماس‌های جنسی و غیرجنسی می‌شود. در حال حاضر سه نوع واکسن در بازار وجود دارد: دوظرفیتی، چهارظرفیتی و نه ظرفیتی.

نکته دوم: واکسن دو ظرفیتی بر علیه HPV انواع ۱۶ و ۱۸ موثر است.

نکته سوم: واکسن چهارظرفیتی بر علیه HPV انواع ۱۶ و ۱۸ و نیز دو نوع HPV که زگیل تناسلی ایجاد می‌کنند، یعنی انواع ۶ و ۱۱ اثر می‌کند.

نکته چهارم: واکسن نه ظرفیتی بر علیه HPV انواع ۱۶ و ۱۸ و احتمالا بر علیه ۷ نوع HPV انکوژن دیگر از جمله انواع ۴۵ و ۳۱ موثر است.

نکته پنجم: بر اساس سن تزریق اولین دوز، واکسن HPV در دو یا سه دوز تزریق می‌شود. اگر اولین دوز قبل از ۱۵ سالگی تزریق شده باشد، تزریق دو دوز با فاصله ۶ تا ۱۲ ماه کافی است. اگر اولین دوز در سن ۱۵ سالگی یا بعد از آن تزریق شده باشد، باید سه دوز تزریق شود؛ دوز دوم ۱ تا ۲ ماه بعد از دوز اول و دوز سوم ۶ ماه بعد از دوز اول تزریق می‌شود.

نکته ششم: بطور روتین توصیه می‌شود که واکسیناسیون در سن ۱۱ تا ۱۲ سال انجام شود، اما می‌توان واکسیناسیون را در سن ۹ سالگی هم انجام داد.

نکته هفتم: تماس قبلی با HPV، کنترااندیکاسیون برای واکسیناسیون نیست.

نکته هشتم: در حال حاضر انجام تست HPV قبل از واکسیناسیون توصیه نمی‌شود.

نکته نهم: تزریق واکسن در زنان حامله توصیه نمی‌شود. در زنان شیرده واکسن بی‌خطر است.

نکته دهم: بدون در نظر گرفتن تزریق واکسن باید غربالگری روتین برای کانسر سرویکس انجام شود.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *