مهار کننده‌های اختصاصی بازجذب سروتونین و ده نکته بسیار مهم!

SSRIs از جمله درمان‌های خط اول افسردگی هستند و در بسیاری از موارد با این داروها سر و کار داریم. بر اساس کاپلان ده نکته مهم در مورد این داروها را مرور می‌کنیم:

نکته اول: فلوکستین طولانی‌ترین نیمه عمر را در بین SSRIs دارد (۲ تا ۳) روز.

نکته دوم: مصرف SSRIs با غذا اثری بر جذب آن‌ها ندارد و از تهوع و استفراغ آن‌ها کم می‌کند.

نکته سوم: SSRIs به اندازه ضد افسردگی‌های سه حلقه‌ای اثر دارند و عوارض جانبی آن‌ها بسیار کمتر است.

نکته چهارم: احتمال بروز علایم محرومیت در مورد پاروکستین بیشتر از سایر SSRIs است.

نکته پنجم: اختلال جنسی شایع‌ترین عارضه SSRIs است. شایع‌ترین شکایت بیمار اختلال ارگاسم و کاهش میل جنسی است. برخلاف بیشتر عوارض جانبی SSRIs، اختلال جنسی در طی چند هفته اول استفاده از این داروها برطرف نمی‌شود و ادامه دارد.

نکته ششم: فلوکستین شایع‌ترین SSRI است که سبب بی‌اشتهایی می‌شود. پاروکستین شایع‌ترین داروی این گروه است که سبب افزایش وزن می‌شود.

نکته هفتم: فلوکستین بیش از سایر SSRIs سبب سردرد می‌شود. این سردرد صبح‌ها روی می‌دهد و با آسپیرین یا استامینوفن برطرف می‌شود. از SSRIs برای پیشگیری از میگرن و سردرد تنشی استفاده می‌شود.

نکته هشتم: فلوکستین بویژه در چند هفته اول، بیشتر از سایر SSRIs سبب اضطراب می‌شود. بعد از یک ماه اضطراب کلی بیمار کاهش می‌یابد.

نکته نهم: SSRIs سبب بهبود خواب می‌شوند، اما یک چهارم بیمارانی که از این داروها استفاده می‌کنند، دچار مشکلات خواب یا خواب‌آلودگی شدید می‌شوند. فلوکستین شایع‌ترین دارویی است که سبب بی‌خوابی می‌شود و به همین دلیل صبح‌ها مصرف می‌شود.

نکته دهم: ترمور در ۵ تا ۱۰% از بیمارانی که از SSRIs استفاده می‌کنند، مشاهده می‌شود.

کتابها و دوره های آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *