مرجع جامع اطلاعات پزشکی

کپسایسین یک داروی موضعی مفید

کپسیاسین

فهرست مطالب

 

کپسایسین دارویی موضعی است که فلفل قرمز بدست می‌آید و از آن برای درمان برخی از دردهای موضعی و انواع خاصی از خارش استفاده می‌شود.

 

کپسایسین چطور اثر می‌کند؟

کپسایسین بر روی برخی از اعصاب پوستی اثر می‌گذارد و انتقال حس‌های خارش، درد و گرما را مختل می‌کند و به این ترتیب می‌تواند کاری کند که ناحیه مورد نظر کمتر دچار خارش شود و یا بیمار درد کمتری احساس کند.

 

کپسایسین به چه شکل‌هایی در بازار موجود است؟

کپسایسین بصورت کرم، ژل یا لوسیون با غلظت‌های مختلف در بازار موجود است.

 

کپسایسین چه عوارضی دارد؟

کپسایسین می‌تواند سبب خارش، سوزش یا قرمزی پوست شود. این تغییرات همگی موقت هستند و با استفاده مکرر از کپسایسین شدت آن‌ها کاهش می‌یابد.

 

از کپسایسین چطور استفاده می‌شود؟

از کپسایسین 3 تا 4 بار در روز استفاده می‌شود. دارو بر روی بخشی از پوست که نیاز به درمان دارد، مقدار کم مالیده می‌شود.

 

کپسایسین برای چه مواردی تجویز می‌شود؟

از کپسایسین برای درمان موارد زیر استفاده می‌شود:

  • برطرف کردن خارش: از کپسایسین می‌شود برای درمان خارش‌های موضعی استفاده کرد. یکی از بیماری‌هایی که خارش آن به کپسایسین پاسخ می‌دهد، نوتالژی پارستتیکا است. در این بیماری فرد از خارش مزمن پوست پشت، روی استخوان کتف یا کناره داخلی آن شکایت دارد و گاه لک تیره‌ای هم در این محل بوجود می‌آید. علت این بیماری نوعی اختلال مربوط به اعصاب پوست است که سبب خارش می‌شود. همچنین از کپسایسین برای درمان خارش در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه پیشرفته هم استفاده می‌شود.
  • برطرف کردن درد: بعد از بیماری زونا، ممکن است درد در مسیر عصبی محل گرفتاری، تا مدت‌ها ادامه یابد. کپسایسین به برطرف کردن این درد کمک می‌کند. همین‌طور می‌شود از کپسایسین برای درمان درد ناشی از درگیری اعصاب در دیابت استفاده کرد.

 

آیا می‌شود از کپسایسین در دوران حاملگی استفاده کرد؟

از نظر تقسیم‌بندی کپسایسین از جمله داروهای گروه C در حاملگی است. داروهای این گروه، در حیوانات اثرات جانبی داشته‌اند، اما در انسان‌ها مطالعات کافی در مورد آن‌ها انجام نگرفته است.

 

اگر نیاز به مشاوره در مورد زیبایی و جوانسازی یا هر مشکل پزشکی دارید می‌توانید  فرم مشاوره را تکمیل کنید تا ما در سریعترین زمان با شما تماس بگیریم.

نویسندگان
دکتر مهدی ایزدی
دکتر مهدی ایزدی
دکتر سید داود میرترابی
دکتر سید داود میرترابی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه