مرجع جامع اطلاعات پزشکی

0 تا 100 درمان با فیلرها

فهرست مطالب

تزریق فیلر پوستی که خیلی ها آنرا به اشتباه به عنوان تزریق ژل می شناسند، درمانی موثر در زیبایی و جوانسازی است. در این مقاله قصد داریم بحثی جامع در مورد درمان با فیلر و مسائل مرتبط با آن داشته باشیم.

فیلر چیست؟

فیلر  (filler) یعنی پر کننده. فیلرها موادی هستند که در داخل پوست تزریق می‌شوند و دو کار اصلی انجام می‌دهند:

  • اول این که به پوست حجم و شکل می دهند (به عنوان مثال با افزایش سن بافت‌های زیر پوستی تجزیه می شوند و از حجم پوست کم می‌شود و در این حالت می‌توان با تزریق فیلر حجم از دست رفته را جبران کرد).
  • و دوم این که می‌توانند از شدت و عمق چین‌ها بکاهند (به عنوان مثال خطوط خنده با افزایش سن عمق بیشتری پیدا می‌کنند و به صورت حالتی درمانده و خسته می‌دهند. با تزریق فیلر می شود از عمق این چین ها کم کرد).

می توانیم فیلرها را به دو دسته اصلی تقسیم کنیم:

  • فیلرهای آماده: این نوع فیلرها بصورت سرنگ های آماده تزریق موجود هستند و انواع و قیمت های مختلفی دارند. معروف ترین فیلرهای آماده، اسیدهای هیالورونیک هستند.
  •  چربی: چربی هم نوعی فیلر است. چربی از بدن خود شما تهیه می شود. به عبارت دیگر بخشی از بافت و سلول های چربی باسن یا شکم تحت شرایط خاص بیرون آورده می شود و در پوست صورت تزریق می گردد. حتما فکر می کنید که چون چربی از بدن خود شما تهیه می شود، کیفیت بهتری دارد و ماندگارتر است و تزریق آن عوارض کمتری دارد، اما راستش چنین نیست. چربی تزریق شده در حقیقت مثل بافتی رفتار می کند که پیوند زده شده است. ممکن است این پیوند بگیرد و در این صورت ماندگاری خوبی دارد ولی ممکن است سلول های چربی در محل جدید زنده نمانند و تاثیر تزریق چربی زود از بین برود. بنابراین برای حجم های کم به نظر می رسد که فیلرهای آماده بهتر و موثرتر عمل کنند.

تزریق فیلر از جمله رایج‌ترین و محبوب‌ترین روش‌ها برای جوانسازی صورت و برخی دیگر از مناطق بدن (مانند پشت دست‌ها) است، چرا که بسرعت اثر خودش را نشان می‌دهد و عوارض کمی هم دارد. در این بخش می‌خواهیم شما را با انواع فیلرها، نحوه تاثیر آن‌ها و عوارض ناشی از تزریق آن‌ها آشنا کنیم.

 

تاریخچه فیلرهای پوستی

اولین بار در سال 1893 از تزریق چربی برای پر کردن نقایص صورت استفاده شد، بیمار فردی بود که به سبب سل استخوانی دچار فرورفتگی‌ها و نقایصی روی صورت خود بود و سعی شد تا با پیوند چربی از بدن خودش این نقایص پر شوند.

جالب است بدانید که اولین فیلر آماده‌ای که برای تزریق بکار رفت، پارافین بود که به سبب عوارض زیادی که داشته کنار گذاشته شد. بعد در تحقیقات سیلکون به عنوان یک فیلر پوستی معرفی شد. اما آن هم عوارض زیادی داشت و کنار گذاشته شد. در سال‌های 1970 بر روی کلاژن‌های حیوانی به عنوان نوعی فیلر پوستی کار شد و همزمان تحقیقات بر روی اسیدهای هیالورونیک صورت گرفت. اسیدهای هیالورونیک در پوست طبیعی وجود دارند و در تغذیه پوست و آبرسانی به آن نقش دارند و به پوست حجم می‌دهند. بالاخره در سال 2003 سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از اسیدهای هیالورونیک را به عنوان فیلر پوستی تائید کرد. اسید هیالورونیک از جمله محبوب‌ترین و رایج‌ترین انواع فیلرهای پوستی است و از آن زمان تا بحال تحقیقات زیادی روی آن صورت گرفته است و امروزه انواعی با ماندگاری بیشتر و عوارض کمتر در دسترس است.

کاربردهای فیلرهای پوستی آماده

برای چه فیلر تزریق می‌کنیم؟ فیلر چه اثری بر روی پوست و بویژه صورت ما دارد؟ فیلرها دو کار اصلی انجام می‌دهند که برای ما خوشایند است:

  • فیلرها فرورفتگی‌ها و خطوط و چین‌ها را پر می‌کنند: همانطور که در بخش اول همین مطلب اشاره کردیم، با افزایش سن و در اثر عوامل مختلف از جمله از بین رفتن مواد ساختمانی پوست و انقباض‌های مکرر عضلانی، بر روی صورت خطوطی ظاهر می‌شوند که هر کدام به شکلی می‌توانند بر روی ظاهر ما اثر گذار باشند. با تزریق فیلر می‌توان از عمق این خطوط کم کرد و به صورت ظاهر بهتری داد.

به عنوان مثال با افزایش سن خطوط خنده (همان خطوطی که بطور مایل از پره‌های بینی تا گوشه‌های دهان ادامه دارند)، عمیق‌تر می‌شوند. هرچقدر این خطوط عمیق‌تر باشند، ظاهر چهره ما خسته‌تر و درمانده‌تر به نظر می‌رسد و سن بیشتر نمایش داده می‌شود. با تزریق فیلر می‌توان از عمق این خطوط کم کرد و سن را به عقب برگرداند!

  • فیلرها برجسته می‌کنند و به نواحی مختلف شکل می‌دهند: با تزریق فیلر می‌توان نواحی مختلف صورت را برجسته‌تر کرد یا شکل بخش‌های مختلف صورت را مشخص‌تر کرد. به عبارت دیگر فیلرها می‌توانند برای متناسب‌سازی یا زیباسازی اجزای صورت بکار بروند. به عنوان مثال می‌شود با تزریق فیلر چانه را برجسته‌تر کرد، می‌توان حدود لب را مشخص‌تر کرد و لب‌ها را برجسته‌تر نمود و یا می‌توان برجستگی‌ گونه را بیشتر کرد. تناسب بخش‌های مختلف صورت اهمیت زیادی در ایجاد ظاهری زیبا و شکیل دارد. با تزریق فیلر می‌شود تناسب ساختمان‌های مختلف صورت را به بهترین حالت ممکن درآورد.

بنابراین بطور خلاصه می‌شود از تزریق فیلرها برای جوانسازی (برطرف کردن خطوط و چین‌ها) و متناسب‌سازی (و زیباسازی) استفاده کرد.

 

انواع فیلرهای پوستی آماده

انواع فیلرهای آماده وجود دارند و هر کدام از این فیلرها دارای مشخصاتی هستند که آن‌ها را برای مورد خاصی مناسب می‌کند. می‌توانیم فیلرهای آماده را بر اساس سه ویژگی طبقه‌بندی کنیم:

  • بر اساس مدت زمان ماندگاری
  • بر اساس نحوه عمل
  • بر اساس نوع ماده مورد استفاده در فیلر

 

 

انواع فیلرهای آماده بر اساس زمان ماندگاری

بر اساس مدت زمان دوام فیلر در پوست می‌توان فیلرها را به 4 دسته اصلی تقسیم کرد:

  • فیلرهای کوتاه اثر: این نوع فیلرها کمتر از 4 تا 6 ماه در پوست دوام دارند و بعد از این مدت از بین می‌روند. از جمله این نوع فیلرها می‌توان به پرول سیلک اشاره کرد.
  • فیلرهای طولانی اثر: این نوع فیلرها برای 6 تا 12 ماه دوام دارند. از جمله فیلرهای طولانی اثر می‌توان به ژووی‌درم اشاره کرد که از جمله محبوب‌ترین و مرغوب‌ترین فیلرها است.
  • فیلرهای نیمه دائمی: فیلرهای نیمه دائمی برای 1 تا 2 سال در پوست باقی می‌مانند. ری‌دیئس نوعی فیلر نیمه دائمی است.
  • فیلرهای دائمی: این نوع فیلرها بعد از تزریق از بین نمی‌روند و بصورت دائم در پوست باقی می‌مانند.

بخاطر داشته باشید که آگاهی از دوام فیلری که تزریق می‌کنید اهمیت زیادی دارد. اگر برای بار اول می‌خواهید فیلر تزریق کنید، بهتر است فیلری انتخاب کنید که مدت کمتری در پوست شما باقی می‌ماند. اول نتیجه تزریق را ببینید و بعد تصمیم آخر خود را بگیرید.

ممکن است از نتیجه تزریق راضی نباشید. در این صورت اگر فیلر دائمی تزریق کرده باشید، برگشت به نقطه اول مشکل خواهد بود. در ضمن این نکته مهم را هم بیاد داشته باشید: با افزایش سن حالت بدن و بویژه چهره شما تغییر می‌کند. فیلر دائمی که امروز تزریق می‌کنید، ممکن است 10 سال بعد مناسب نباشد! پس بهتر نیست قدم به قدم جلو برویم و جوانسازی را با فیلرهایی انجام بدهیم که راه برگشت را برای ما باز می‌گذارد؟

 

انواع فیلرها پوستی بر اساس نحوه اثر

بر اساس نحوه اثر، فیلرها را به دو دسته اصلی تقسیم می‌کنند:

  • فیلرهای حجم دهنده: این نوع فیلرها جای حجم از دست رفته را می‌گیرند و فقط فضای خالی را پر می‌کنند و تاثیری بر روی بافت‌های اطراف خود ندارند. فیلرهای حاوی اسید هیالورونیک مانند ژووی‌درم یا رستیلن از این نوع هستند.
  • فیلرهای محرک: این نوع فیلرها پوست را تحریک می‌کنند تا کلاژن بسازد. فیلرهای حاوی هیدروکسی آپاتیت کلسیم (مانند ری‌دیئس) از این نوع هستند.

شاید فکر کنید که تزریق فیلرهای محرک بهتر باشد. چه کاری بهتر از این که با تزریق فیلر کاری کنیم که خود پوست بدن کلاژن بسازد و جای خالی و از دست رفته را پر کند؟ اما صبر کنید! درست است که فیلرهای نوع دوم، یعنی فیلرهای محرک می‌توانند تاثیری دراز مدت‌تر و البته بظاهر طبیعی‌تر داشته باشند، اما کار کردن با این نوع فیلرها سخت‌تر است و عوارض آن‌ها هم بیشتر است. در ضمن از فیلرهای محرک نمی‌توان برای حجم دادن به تمام نواحی بدن استفاده کرد (به عنوان مثال نباید از فیلرهای محرک در مناطقی که پوست نازک است، مانند زیر چشم‌ها) استفاده کرد.

 

انواع فیلرها بر اساس نوع ماده مورد استفاده

فیلرهای حاوی اسید هیالورونیک

معروف‌ترین فیلرهای آماده، حاوی اسیدهای هیالورونیک هستند. اسید هیالورونیک ماده‌ای است که در حالت طبیعی در پوست وجود دارد و به پوست حجم و آب می‌دهد و نقشی هم در تغذیه پوست بر عهده دارد. اسید هیالورونیک را خیلی راحت می شود در داخل پوست تزریق کرد و به کمک آن هم به پوست حجم و شکل داد و هم از عمق چین ها کم کرد.

اسید هیالورونیک ماده‌ای شفاف است و بصورت سرنگ‌های آماده تزریق موجود است و انواع مختلفی دارد که از هر نوع آن می شود برای منظوری خاص استفاده کرد (به عنوان مثال نوع اسید هیالورونیکی که برای حجم دادن به لب به کار می رود با نوع اسید هیالورونیکی برای حجم دادن به گونه تزریق می شود، متفاوت است).

تزریق اسید هیالورونیک عارضه چندانی ندارد و اگر تزریق مطابق میل نباشد و یا احیانا عارضه‌ای مانند برجستگی بیش از حد یا شکل نامناسب ایجاد شود می‌توان به کمک تزریق ماده‌ای به نام هیالورونیداز آن را حل کرد و از بین برد.

 

فیلرهای حاوی هیدروکسی آپاتیت کلسیم

ری‌دیئس فیلری حاوی هیدروکسی آپاتیت کلسیم است که از جمله فیلرهای محرک به شمار می‌رود (یعنی کلاژن‌سازی را تحریک می‎‌کند). این فیلر از دو بخش تشکیل شده است. یک بخش ژلی دارد که بعد از تزریق در مدت 3 ماه جذب می‌شود و بخش اصلی آن سلول‌های پوست را تحریک می‌کند تا کلاژن بسازند. از فیلرهای حاوی هیدروکسی آپاتیت کلسیم برای کم کردن عمق خطوط و چین‌های عمیق‌تر استفاده می‌شود. از این ماده نباید در اطراف چشم‌ها و یا در لب‌ها استفاده کرد.

 

فیلرهای حاوی پلی‌متیل متاکریلات

فیلرهای حاوی پلی‌متیل متاکریلات از دسته فیلرهای دائمی هستند و از آن‌ها تنها می‌شود برای بهبود خطوط خنده، برجسته کردن گونه‌ها و یا خطوط ماریونت استفاده کرد.

مزایای تزریق فیلر در پوست

تزریق فیلر پوستی روشی نسبتا بی‌دردسر، سریع و موثر برای جوانسازی، متناسب‌سازی و زیباسازی است. در مجموع از جمله مزایایی که برای تزریق فیلر مطرح می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عوارض تزریق فیلر نسبتا کم است: درست است! تزریق فیلر، بویژه فیلرهای موقت عوارض چندانی ندارد (به بخش عوارض فیلرها مراجعه کنید) و در ضمن بیشتر عوارض تزریق فیلر (مانند خونمردگی) موقت و زودگذر هستند و یا درمان دارند. به عبارت دیگر عوارض تزریق فیلر معمولا ماندگار و دائمی نیست.
  • نتیجه تزریق فیلر بلافاصله مشخص می‌شود: برای آن دسته از افرادی که عجله دارند و می‌خواهند هرچه سریع‌تر تغییری در ظاهر خود ایجاد کنند، تزریق فیلر یکی از بهترین انتخاب‌ها است. حتی فیلرهای محرک (فیلرهایی که کلاژن‌سازی را تحریک می‌کنند) در دراز مدت هم اثر می‌گذارند، اما بلافاصله بعد از تزریق هم تاثیر آن‌ها آشکار است. به عنوان مثال می‌خواهید اقدام به جوانسازی بدون جراحی صورت کنید. به پزشک مراجعه می‌کنید و پزشک با توجه به وضعیت چهره تان  به شما پیشنهاد می‌کند که برای برطرف کردن خطوط پیشانی و خط اخم و دور چشم خود بوتاکس تزریق کنید، برای کم کردن خطوط خنده فیلر تزریق کنید و برای سفت کردن پوست صورت خود از لیزرهای غیر تهاجمی استفاده کنید و شما تصمیم می‌گیرد هر سه کار را انجام بدهید. بوتاکس 3 تا 7 روز بعد از تزریق تاثیر می‌کند لیزر از حدود 4 هفته بعد کلاژن‌سازی را تحریک می‌کند، اما فیلر بلافاصله اثر خودش را نشان می‌دهد.
  • می‌توان فیلرهای اسید هیالورونیک را حل کرد: خبر خوبی است! آنزیمی وجود دارد به نام هیالورونیداز که اسید هیالورونیک را تجزیه می‌کند. از تغییری که فیلر در صورت شما ایجاد کرده است، خوشتان نمی‌آید؟ بعد از تزریق فیلر از شکل لب‌هایتان راضی نیستید؟ می‌توانید از پزشک خود بخواهید که با تزریق هیالورونیداز فیلر را از بین ببرد. دقت کنید فقط فیلرهایی از جنس اسید هیالورونیک (مانند ژووی‌درم یا رستیلن) را می‌توان با هیالورونیداز حل کرد و وجود این آنزیم مزیتی برای این نوع فیلرها به شمار می‌رود.
  • بیشتر فیلرها دائمی نیستند: دوام نداشتن بیشتر فیلرها هم نوعی عیب به شمار می‌رود و هم نوعی مزیت! یادتان باشد که با افزایش سن، باید شاهد تغییرات مختلفی در چهره خود باشیم. ممکن است به سبب تغییر وضعیت صورت، فیلری که 5 سال پیش تزریق کرده‌اید دیگر مناسب شما نباشد. موقت بودن فیلر سبب می‌شود تا بتوانیم جوانسازی را متناسب با سن انجام بدهیم.

 

معایب تزریق فیلر

با وجود آن که تزریق فیلر از جمله روش‌های مناسب برای جوانسازی، متناسب‌سازی و زیباسازی است، اما در هر حال اشکالاتی هم دارد:

  • تزریق فیلر می‌تواند عارضه داشته باشد: درست است که تزریق فیلر عوارض کمی دارد و بازهم درست است که عوارض بیشتر فیلرها ماندگار نیستند، اما در هر حال تزریق فیلر می‌تواند عارضه داشته باشد. حتی برای برخی افراد خونمردگی ساده‌ای که در مدت چند روز برطرف می‌شود و یا تورمی که یکی دو هفته طول می‌کشد نوعی عارضه به شمار می‌آید و در هر صورت وجود این نوع عوارض از جمله معایب تزریق فیلر به شمار می‌رود.
  • بیشتر فیلرها اثر ماندگار ندارند: انسان همیشه دلش می‌خواهد تا ابد جوان بماند. اما آیا امکان دارد؟ کاش روشی وجود داشت که با کمک آن می‌شد برای ابد آن خطوطی را که با افزایش سن بر روی صورت نقش می‌بندند، پر کرد و از عمق آن چین‌های عمیق کاست و گونه‌های فروافتاده را برجسته کرد و به لبان باریک و نازک حجم داد.

متاسفانه بیشتر فیلرها اثری موقت دارند و هرچند بخوبی می‌توانند حجم ایجاد کنند و به بخش‌های مختلف پوست شکل بدهند و فرورفتگی‌ها را پر کنند و سن را به عقب بکشند، اما در نهایت تجزیه می‌شوند و اثر آن‌ها از بین می‌رود و برای آن که یک بار دیگر اثر خوب آن‌ها را تجربه کنیم، باید یک بار دیگر فیلر تزریق کنیم. بله! عدم ماندگاری فیلرهای پوستی می‌تواند نوعی مزیت برای آن‌ها باشد و در همان حال می‌تواند نوعی عیب به شمار برود. سخت است که هر یک یا دو سال یک بار وقتی به آینه نگاه می‌کنیم، با دیدن خطی در صورتمان که روز به روز عمیق می‌شود، بیاد بیاوریم که زمان تزریق مجدد فیلر  رسیده است!

 

روند تزریق فیلر

قبل از تزریق

اگر تصمیم به جوانسازی یا متناسب‌سازی با تزریق فیلر دارید، با پزشک متخصص پوست مشورت کنید. یادتان باشد بهتر است برای هر کار به متخصص همان کار مراجعه کنید. تزریق فیلر بیشتر در حیطه کار متخصصین پوست است و همانطور که برای جراحی زیبایی باید به جراح پلاستیک و برای جراحی بینی باید به جراح بینی مراجعه کنید، بهتر است برای تزریق فیلر هم به کسی مراجعه کنید که بیش از هر کس دیگری در مورد تزریق فیلر و عوارض آن و درمان عوارض آن می‌دانید و تجربه بیشتری هم در تزریق فیلر دارد و این فرد کسی نیست جز متخصص پوست.

در جریان مشاوره زیبایی پزشک کارهای زیر را انجام می‌دهد:

  • اول از شما شرح‌حال می‌گیرد. از بیماری‌هایی که ممکن است به آن مبتلا باشید یا داروهایی که مصرف می‌کنید و حساسیت‌هایی که دارید سوال می‌کند و می‌خواهد مطمئن شود که تزریق فیلر برای شما ممنوع نیست و عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند. بعد در مورد اقداماتی در گذشته برای جوانسازی یا زیباسازی یا متناسب‌سازی انجام داده‌اید می‌پرسد و می‌خواهد بداند که از هرکدام از این اقدامات (جراحی یا غیر جراحی) رضایت داشته‌اید؟ آیا دچار عوارضی شده‌اید یا خیر؟

در کل در حین شرح‌حال گرفتن، پزشک با اطلاعاتی که از شما می‌گیرد، تصویری کلی از روند کار، از قبل از تزریق تا بعد از آن ترسیم می‌کند و می‌خواهد در ذهنش نتیجه نهایی کار را بازسازی کند. یادتان باشد همکاری شما اهمیت بسیار زیادی در نتیجه کار دارد. شما و پزشک  می‌خواهید نوعی همکاری دوجانبه را برای به نتیجه رساندن کاری مهم (جوانسازی یا زیباسازی یا متناسب‌سازی) شروع کنید و منفعت هر دو در این است که این کار به بهترین نحو انجام شود و بهترین نتیجه حاصل گردد. مطمئن باشید که اشتیاق پزشک برای رسیدن به نتیجه عالی، اگر بیشتر از شما نباشد، کمتر نیست.

  • در مرحله بعد پزشک محلی که باید تحت درمان (جوانسازی یا متناسب‌سازی یا زیباسازی) قرار بگیرد (به عنوان مثال صورت)، را بررسی می‌کند و نظرات خود را برای شما می‌گوید. از روش‌های مختلفی که می‌شود با کمک آن‌ها به نتیجه بهتری رسید برایتان تعریف می‌کند و چه بهتر که در این مرحله آینه‌ای کوچک هم باشد تا خود شما هم بتوانید مشکلات محل را از دید پزشک ببینید.

به عنوان مثال با دیدن چهره شما ممکن است پزشک توصیه کند تا برای کم کردن عمق خطوط خنده خود از تزریق بوتاکس کمک بگیرید (در حقیقت تزریق بوتاکس درمانی برای نوعی از خطوط خنده عمیق است که در اثر انقباض عضلات بالابرنده لب فوقانی ایجاد می‌شود و با نمایان شدن لثه‌ها همراه است) یا ممکن است نظر پزشک این باشد که بجای تزریق فیلر در لب، اول به سراغ خطوط ماریونت بروید و از فیلر برای پر کردن این خطوط استفاده کنید. در همین مرحله پزشک باید عدم تقارن‌های قابل مشاهده در محل (صورت) را هم به شما گوشزد کند و آن‌ها را ثبت کند تا مبادا وجود این عدم تقارن‌‌ها را به درمان او نسبت بدهید (همه ما دارای درجاتی از عدم تقارن در صورت خود هستیم که بعد از اقدامات مربوط به جوانسازی یا متناسب‌سازی یا زیبا‌سازی به سبب دقت ما، بیشتر به چشم می‌آیند).

  • در مرحله بعد، اگر تصمیم مشترک شما و پزشک، تزریق فیلر بود، پزشک برای شما از فیلر مناسب برای تزریق، از عوارض تزریق، از اقدامات قبل و بعد از تزریق و بالاخره مهمتر از همه از هزینه تزریق می‌گوید.

بعد از مشاوره زیبایی باید به توصیه‌های قبل از تزریق فیلر توجه کنید:

  • بهتر است 2 هفته قبل از تزریق فیلر از مصرف آسپیرین، ویتامین E و مکمل‌های غذایی حاوی جین‌سنگ و سیر خودداری کنید. این مواد اثر ضد انعقاد خون دارند و می‌توانند احتمال ایجاد خونمردگی به دنبال تزریق فیلر را افزایش بدهند.
  • بهتر است 2 روز قبل از تزریق فیلر از مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (مثل ایبوپروفن، دیکلنوفناک) و الکل خودداری کنید.
  • در صورتی که سابقه تب‌خال بر روی صورت خود دارید (بویژه در اطراف دهان) و قرار است فیلر لب یا فیلر در نزدیک دهان تزریق کنید، ممکن است پزشک برای شما داروی ضد ویروسی مانند آسیکلوویر یا وال‌آسیکلوویر تجویز کند که معمولا مصرف آن از دو روز قبل از تزریق فیلر شروع می‌شود و تا 3 روز بعد از تزریق ادامه می‌یابد.

 

زمان تزریق

زمانی که برای تزریق فیلر به محل کار پزشک (مطب یا کلینیک) مراجعه می‌کنید، باید کارهای زیر انجام شوند:

  • رضایت‌نامه مربوط به تزریق را می‌خوانید و آن را پر و امضا می‌کنید. معمولا در این رضایت‌نامه به عوارض تزریق فیلر و تاثیر آن و مراقبت‌های بعد از تزریق هم اشاره می‌شود. اگر سوالی دارید، تعارف نداشته باشید، با پزشک خود مشورت کنید. بهتر است با اطمینان کافی و با تصمیمی راسخ برای تزریق فیلر اقدام کنید. مطمئن باشید به این ترتیب نتیجه بهتری در انتظار شما خواهد بود.
  • از شما عکس گرفته می‌شود. این عکس برای مقایسه با بعد از درمان بکار می‌رود و به کمک آن می‌توان تاثیر تزریق فیلر را دریافت.
  • برای آن که تزریق فیلر نتیجه بهتری داشته باشد، نباید دردناک باشد. هرچقدر در هنگام تزریق شما راحت‌تر باشید، پزشک هم راحت‌تر و با تنش کمتری تزریق را انجام می‌دهد و نتیجه مطلوب‌تر می‌شود. یادتان باشد، تزریق فیلر نوعی همکاری دوجانبه و مشترک و با منافع یکسان بین شما و پزشک است. البته در مجموع، معمولا تزریق فیلر چندان دردناک نیست و بعلاوه بسیاری از فیلرها حاوی داروهای بی‌حس کننده (مانند لیدوکائین) در ترکیب خود هستند، اما در هر صورت بی‌حس کردن محل تزریق هم برای شما بهتر است و هم برای پزشک. بی‌حس کردن محل تزریق به صورت‌های زیر امکان‌پذیر است:
    1. تزریق ماده بی‌حس کننده: اگر حساسیت شما نسبت به درد زیاد باشد و یا محل تزریق حساس باشد (مانند لب‌ها) بهتر است از بی‌حس کننده‌های تزریقی استفاده شود. نگران نباشید، تزریق ماده بی‌حس کننده دردناک نیست و با سرنگ انسولین و سوزن باریک آن انجام می‌شود. ممکن است تزریق بی‌حس کننده در محل تزریق فیلر انجام شود (مانند خط خنده) یا در نواحی دیگر (مانند لب‌ها که تزریق بی‌حس کننده از داخل دهان و مشابه با روش بی‌حس کردن دندان‌ها انجام می‌شود).
    2. استفاده از بی‌حس کننده‌های موضعی: در بیشتر موارد، برای تزریق فیلر استفاده از بی‌حس کننده موضعی کفایت می‌کند. این بی‌حس کننده‌ها بصورت کرم هستند و بر روی محل تزریق مالیده می‌شوند و بر روی آن‌ها نایلون گذاشته می‌شود تا تاثیر آن‌ها بیشتر شود. بعد از گذشت مدت زمانی بین 15 تا 25 دقیقه (برای صورت)، منطقه بی‌حس شده و آماده تزریق است.
    3. استفاده از کیسه یخ: یخ می‌تواند به بی‌حسی محل تزریق کمک کند. می‌شود قبل از تزریق برای 1 تا 2 دقیقه کیسه یخ را روی محل تزریق گذاشت تا پوست قرمز شود (اما بی‌رنگ نشود) و بعد اقدام به تزریق کرد.
  • زمانی که برای تزریق آماده شدید، بعد از تمیز کردن صورت خود (اگر از بی‌حس کننده موضعی استفاده کرده‌اید)، به روی تخت تزریق منتقل می‌شود. معمولا تزریق فیلر برای صورت در حالت نیم نشسته (تخت با زاویه 60 درجه) انجام می‌شود. راحت باشید و تنش و نگرانی را از خود دور کنید. با انتخاب بهترین ماده برای تزریق و بهترین پزشک، جایی برای نگران شدن وجود ندارد. مطمئن باشید که بهترین نتیجه را می‌گیرید. حالا خود را به دستان کسی سپرده‌اید که در زمینه کارش (جوانسازی) از شما تجربه و تبحر بیشتری دارد. پزشک محل تزریق را با مواد ضد عفونی کننده تمیز می‌کند و تزریق شروع می‌شود. آرام باشید و عضلات خود را شل کنید و با دهان و به آرامی نفس بکشید. دردی در کار نخواهد بود. یادتان باشد داروی بی‌حسی، حس درد را از بین می‌برد، اما قرار نیست لمس و فشار را حس نکنید. بنابراین نگران این نوع احساسات و کاری که پزشک انجام می‌دهد نباشد و چشمان خود را ببندید و به چیزهای خوب فکر کنید. بسته به وسعت ناحیه کل روند تزریق حداکثر 10 تا 15 دقیقه طول می‌کشد و بعد از این زمان شما تغییرات واضحی در محل تزریق خواهید دید.
  • بعد از اتمام تزریق، محل تزریق را تمیز می‌کنند و حالا برای کاهش تورم ناشی از تزریق می‌توانید از کیسه یخ استفاده کنید. به سراغ آینه بروید. از تغییرات لذت ببرید.

 

بعد از تزریق

بعد از تزریق فیلر باید به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • قرمزی و تورم پوست منطقه بعد از تزریق شایع است، نگران نباشید. این قرمزی و تورم در مدت چند روز برطرف می شود. اگر قرمزی و تورم بیش از 3 روز ادامه پیدا کرد با پزشک خود تماس بگیرید.
  • منطقه درمان شده را ماساژ ندهید. در اولین روزهای بعد از تزریق ممکن است ماساژ دادن شدید محل سبب جابجا شدن فیلر تزریق شده شود. بعد از چند روز از زمان تزریق دیگر این خطر وجود ندارد.
  • تا زمانی که تورم و یا خونریزی در ناحیه تزریق برطرف نشده است، از گرم کردن منطقه خودداری کنید. حمام رفتن یا شستشوی عادی مشکلی ایجاد نمی کند.
  • در روز تزریق از فعالیت هایی که سبب برافروختگی صورت می شود (ورزش کردن، آفتاب گرفتن) خودداری کنید.
  • برای آن که تورم و احساس ناراحتی بعد از تزریق برطرف شود، می توانید تا چند روز بعد از تزریق هر چند ساعت برای 15 دقیقه با ملایمت کیسه یخ روی محل تزریق بگذارید. اگر ناحیه دچار خونمردگی شده باشد، حداکثر در مدت 7 تا 10 روز برطرف می شود.
  • بعد از تزریق خوردن آناناس (تازه یا کمپوت) یا قرص آن یا نوشیدن آب آناناس می تواند به برطرف شدن تورم و خونمردگی کمک کند (هرچند معمولا تزریق فیلر خونمردگی ایجاد نمی کند).
  • از 4 هفته بعد از تزریق می توانید برای ترمیم مراجعه کنید.

 

 

عوارض تزریق فیلر

مثل هر عمل پزشکی دیگری، تزریق فیلر هم می تواند عوارضی داشته باشد، اما خوشبختانه بیشتر عوارض تزریق فیلر کم و قابل برگشت هستند. قبل از این که عوارض تزریق فیلرهای آماده را با هم مرور کنیم، بد نیست بیاد بیاوریم که پیشگیری بهترین درمان است. اصلا چرا باید دچار عوارض تزریق فیلر شوید؟ می توانید احتمال ایجاد عوارض را به حداقل برسانید اگر:

  • مثبت باشید. اصلا فکر این که دچار عارضه شوید را به ذهن راه ندهید. مطمئن باشید که از تزریق فیلر بهترین نتیجه را می گیرید. حتما بارها و بارها این نکته را شنیده اید که هر چه در ذهن ما ایجاد شود، به واقعیت تبدیل می شود. چه این نکته درست باشد و چه غلط، بیائید همین جا از آن استفاده کنیم. مطمئن باشیم که بعد از تزریق فیلر دچار عارضه نمی شویم و مطمئن باشید که واقعا هم دچار عارضه نمی شوید. در تجربه ما، بدترین بلاها سر بیمارهایی می آید که از عواقب بیماری یا درمان می ترسند. بیماری که می ترسد به دنبال تزریق بوتاکس شکل ابروهایش قابل قبول نباشد، بعد از تزریق بوتاکس بیشترین نارضایتی را دارد و بیماری که می ترسد بعد از تزریق ماده ای دچار حساسیت شود، بیشتر احتمال دارد که دچار حساسیت شود. بنابراین اصلا فکر نکنید که بعد از تزریق فیلر ممکن است مشکلی پیش بیاید. انتظار بهترین را داشته باشید و بهترین هم نصیبتان می شود.
  • بهترین ماده را انتخاب کنید. شما می خواهید بدن خود را جوان تر کنید. به بدن خود احترام بگذارید. پوست صورت شما ارزش دارد که بهترین را به آن بدهید. اگر می خواهید کار زیبایی انجام بدهید، تا جای ممکن به فکر هزینه نباشید. بهترین ماده را برای تزریق انتخاب کنید. مطمئن باشید که بی دلیل نیست که بهترین ماده بهترین شده است، حتما تفاوتی با مواد دیگر دارد، گذشته از نتیجه تزریق فیلر، یکی از این تفاوت ها مربوط به عوارض می شود. مطمئن باشید که احتمال ایجاد عوارض به دنبال تزریق فیلرهایی که کیفیتی بهتر دارند، بسیار کمتر است.
  • به پزشک خود اطمینان داشته باشید. برای تزریق فیلر پزشکی را انتخاب کنید که به او اطمینان دارید. یادتان باشد هرچقدر احساس بهتری بین شما و پزشکتان وجود داشته باشد، نتیجه کار بهتر خواهد شد. هرچقدر شما به پزشک خود مطمئن تر باشید و و بتوانید این احساس را به او منتقل کنید، مطمئن باشید که نتیجه تزریق عالی تر می شود.
  • به دستورات قبل و بعد از تزریق توجه کنید. یادتان باشد ممکن است از هر صد مورد تزریق فیلر، فقط یک مورد عارضه ایجاد شود. ممکن است نیازی نباشد که کارهایی که پزشک توصیه می کند قبل و بعد از تزریق انجام بدهید.
  • بیاد داشته باشید که بسیاری از عوارض تزریق فیلر موقت هستند و خودبخود از بین می‌روند (به عنوان مثال ممکن است بعد از تزریق فیلر در ناحیه تزریق خونمردگی ایجاد شود و این عارضه حداکثر در مدت یک هفته از بین می‌رود) و دیگر عوارض تزریق فیلر هم درمان دارند (مثلا اگر به دنبال تزریق فیلر دچار تب خال شدید، با مراجعه به پزشک درمان لازم را دریافت می‌کنید). بنابراین لزومی ندارد که با فکر کردن به عوارضی که به احتمال قوی ایجاد نمی‌شوند و یا اگر هم ایجاد شوند، مشکلی دائمی برجای نمی‌گذارند، تنش بیشتری پیدا کنید. تزریق باید در محیطی آرام برای شما و پزشک انجام شود.

 

خونمردگی

معمولا تزریق فیلر خونمردگی شدید ایجاد نمی کند (هرچند تزریق فیلر در زیر چشم معمولا با خونمردگی همراه است). اما به هر حال تزریق است دیگر! ممکن است یکی از عروق آسیب ببینند و خونریزی ایجاد شود و به دنبال آن خونمردگی بوجود بیاید. در کل خونمردگی به دنبال تزریق فیلر می تواند ناشی از یکی از علل زیر باشد:

  • پزشک تزریق را در منطقه ای وسیع انجام بدهد. در این حالت احتمال آسیب دیدن عروق پوستی و ایجاد خونریزی بیشتر است.
  • یکی از رگ های خونی بطور تصادفی آسیب ببیند. پوست عضوی است که خون زیادی لازم دارد و به همین دلیل رگ های زیادی به آن خون می رسانند. نمی شود تمام این رگ ها را از روی سطح پوست مشاهده کرد و مطمئنا پزشک هم نمی خواهد به این عروق آسیب برساند، اما گاه در جریان تزریق عروق آسیب می بینند و خونریزی زیر پوستی ایجاد می شود که بصورت خونمردگی خودش را نشان می دهد.
  • شما دارویی مصرف کرده باشید که احتمال خونریزی را افزایش بدهد. یادتان باشد داروهایی مثل آسپیرین می توانند احتمال خونریزی را افزایش بدهند. آسپیرین قسمت هایی از بخش های انعقاد خون را مهار می کند و نمی گذارد که خون زود لخته شود. بنابراین داروهایی مثل آسپیرین سبب می شوند تا خونریزی بیشتر ادامه پیدا کند و همین مسئله سبب تجمع خون در پوست و ایجاد خونمردگی می شود.

در هر صورت خونمردگی عارضه ای ناخوشایند است، اما اهمیت زیادی ندارد و برطرف می شود. در صورت ایجاد خونمردگی چکار باید کرد تا هر چه سریع تر پوست به حالت عادی برگردد:

  • از یخ استفاده کنید. بلافاصله بعد از تزریق فیلر کیسه یخ بگذارد و این کار را در یکی دو روز اول هر یک ساعت به مدت 15 دقیقه انجام بدهید. یخ را در پوشش حوله مانندی قرار بدهید و آن را آرام روی محل تزریق یا محل خونمردگی بگذارد و مراقب باشید که محل را خیلی فشار ندهید.
  • برخی از مواد می توانند از شدت خونمردگی کم کنند. آناناس یکی از این مواد است. نوش جان!

 

برجسته شدن فیلر

گاهی اوقات فیلر تزریق شده برجسته به نظر می رسد. این عارضه می تواند از دو عامل اصلی ناشی شود: اول این که فیلر بیش از حد سطحی تزریق شده باشد و دوم این که فیلر بصورت غیر یکنواخت تزریق شده باشد. در هر حال این عارضه چندان مهم نیست، بویژه اگر فیلر تزریق شده از نوع اسید هیالورونیک باشد. اگر چنین اتفاقی برای شما افتاد، اولین کار، صبر کردن است! صبر داشته باشید، هر لحظه جلوی آینه نروید و ناحیه تزریق را بررسی نکنید. یادتان باشد که صورت همه انسان ها درجاتی از عدم تقارن را دارند که در حالت عادی به آن توجه نمی کنیم.

وقتی تزریق فیلر انجام می دهیم و یا تن به کار دیگری در جهت جوانسازی می دهیم، توجه ما به چهره مان بیشتر می شود و چیزهایی را می بینیم که پیش از این برای ما طبیعی بودند و یا اصلا توجهی به آن ها نداشته ایم. به همین دلیل است که جزئیات برایمان مهم می شوند و هر لحظه می خواهیم جلوی آینه ناحیه تزریق شده را بررسی کنیم و ببینم که چه تغییری در ما ایجاد شده است. بنابراین اگر احساس کردید که محل تزریق برجسته است، اول صبر کنید، شاید واکنش پوست شما به تزریق و یا خونمردگی عمقی سبب این برجستگی شده باشد. اگر در مدت دو هفته باز هم احساس کردید در محل برجستگی وجود دارد به پزشک خود مراجعه کنید و اصلا نگران نباشید. اگر واقعا برجستگی بخاطر فیلر تزریق شده و تجمع آن در پوست باشد، سه راه اصلی برای برطرف کردن آن وجود دارد:

  • ماساژ دادن محل: یادتان باشد که خودتان اصلا دست به محل فیلر نزنید و ناحیه را ماساژ ندهید. این کار را به پزشک خودتان بسپارید که مسلما از شما مهارت بیشتری دارد. معمولا برجستگی های ناشی از تزریق اسید هیالورونیک با ماساژ دادن برطرف می شوند.
  • خارج کردن فیلر: اگر برجستگی زیاد و بدشکل باشد، پزشک می تواند بخشی از فیلر را از داخل پوست شما خارج کند.
  • تزریق هیالورونیداز: هیالورونیداز آنزیمی است که می تواند اسید هیالورونیک را تجزیه کند. به عنوان قدم آخر، اگر برجستگی ناشی از فیلر بدشکل و آشکار باشد، با تزریق هیالورونیداز می شود اسید هیالورونیک تزریق شده یا بخشی از آن را تجزیه کرد و برجستگی را از بین برد.

 

عدم تقارن

گاهی اوقات بعد از تزریق فیلر احساس می کنید که دو سمت تزریق در مقایسه با یکدیگر متقارن نیستند. این حالت ممکن است بلافاصله بعد از تزریق فیلر دیده شود و یا مدتی بعد از آن. نگران نباشید. عدم تقارن مشکلی نیست که حل نشود. بخاطر داشته باشید که در هر حال ممکن است صورت ما درجاتی از عدم تقارن را داشته باشد و همیشه فیلر نمی تواند عدم تقارن موجود و طبیعی را از بین ببرد. به عنوان مثال اگر عادت داشته باشید همیشه به یک سمت بخوابید ممکن است در طول زمان عمق خط خنده شما در یک سمت بیشتر از سمت دیگر باشد. بنابراین قبل از هر نوع پیش داوری در مورد تزریق فیلر به فکر همین حالت عدم تقارن طبیعی صورت خود باشید و عکس های قبلی خود را بررسی کنید.

اما اگر عدم تقارن موجود از قبل وجود نداشته باشد، از دو علت ناشی می شود: اول فیلر کم تزریق شده است و یک سمت کمتر از سمت دیگر تصحیح شده است و دوم فیلر نامساوی تزریق شده است و یک سمت برجسته تر از سمت دیگر است. هر دو حالت قابل تصحیح هستند . یادتان باشد که اگر بلافاصله بعد از تزریق فیلر دچار تورم یا خونمردگی شوید، تشخیص مقدار فیلر تزریق شده برای پزشک مشکل می شود و ممکن است این حالت عدم تقارن بوجود بیاید. پزشکان متخصص با تجربه همیشه مقدار از فیلر را برای تصحیح این عدم تقارن نگه می دارند. یادتان باشد عدم تقارن با گذشت زمان و کم شدن تورم کاهش می یابد و ممکن است وقتی برای ترمیم فیلر مراجعه می کنید، دیگر عدم تقارنی وجود نداشته باشد.

 

زود از بین رفتن فیلر

فیلرها چقدر دوام دارند. دوام فیلر به دو عامل اصلی بستگی دارد: اول خصوصیات خود فیلر و دوم بدن شما. بسته به نوع، فیلرهای حاوی اسید هیالورونیک (که شایع ترین فیلرهای مورد استفاده هستند) می توانند از 6 ماه تا 5/1 سال دوام داشته باشند. البته واقعیت این است که دوام فیلر در هر بدنی متفاوت است. آنزیم هایی که فیلرها را تجزیه می کنند، در برخی فعال تر هستند و در برخی دیگر فعالیت کمتری دارند. بنابراین ممکن است فیلر تزریق شده در بدن فردی 6 ماه دوام بیاورد و در بدن فرد دیگر بیش از 1 سال. در کل موارد زیر سبب می شوند تا فیلر زودتر از بین برود:

  • تزریق مقدار کم فیلر: هرچقدر فیلر کمتری تزریق شود، اثر آن زودتر از بین می رود.
  • متابولیسم بالای بدن فرد: متابولیسم بالا سبب تجزیه زودتر فیلر می شود.
  • تحرک بالای محل تزریق: دوام فیلر تزریق شده در مناطق پر تحرک صورت کمتر از مناطق کم تحرک است. به عنوان مثال فیلر لب (که دائم در حرکت است) کمتر از فیلر چانه (که کمتر حرکت دارد)، باقی می ماند.

 

آبی شدن محل تزریق فیلر

گاه به دنبال تزریق فیلر محل تزریق رنگی آبی یا حالتی مانند خونمردگی پیدا می کند بدون این که خونمردگی واقعی ایجاد شده باشد. به این حالت اثر تیندال می گویند و در اثر تزریق سطحی فیلر در مناطقی از بدن که پوست نازک است (زیر چشم) ایجاد می شود. اگر این عارضه ناراحت کننده باشد راه های مختلفی برای از بین بردن آن وجود دارد:

  • ماساژ
  • تزریق هیالورونیداز برای تجزیه فیلر تزریق شده
  • استفاده از برخی از لیزرها

 

جابجا شدن فیلر

معمولا فیلرهای آماده نظیر اسیدهای هیالورونیک به دنبال تزریق جابجا نمی شوند. اما در هر صورت بیاد داشته باشید که به هیج وجه محل تزریق فیلر را ماساژ ندهید. درست است که فیلرهایی مثل اسیدهای هیالورونیک که در لایه میانی پوست تزریق نمی شوند، را راحت نمی شود جابجا کرد، اما در هر صورت فشار زیاد از حد یا مداوم می تواند سبب جابجایی مختصر آن ها شود و کار جوانسازی را با مشکل روبرو کند.

بنابراین حتی اگر در محل تزریق احساس برآمدگی یا تورم می کنید، خودتان محل را ماساژ ندهید و اجازه بدهید پزشک کار خودش را کامل کند. توصیه می کنیم که بعد از تزریق فیلر تا چند روز بر روی محل تزریق نخوابید (اگر فیلر در صورت شما تزریق شده است، سعی کنید چند روز اول را به پشت بخوابید). به نظر می رسد که بعد از چند روز اول تزریق پوست به اندازه کافی فضایی برای فیلر تزریق شده فراهم می کند که بعد از آن براحتی جابجا نشود.

 

بیرون زدن فیلر

ممکن است مقدار کمی فیلر از محل تزریق بیرون بزند که عارضه مهمی نیست و مشکلی ایجاد نمی کند.

 

تورم طولانی مدت در محل تزریق

معمولا تزریق فیلر تورم زیادی ایجاد نمی‌کند و یا اگر ناحیه تزریق متورم شود، مدت کوتاهی بعد از تزریق تورم ایجاد شده از بین می‌رود. گاه در برخی از بیماران محل تزریق دچار تورمی طولانی مدت می‌شود، بویژه اگر خونمردگی وسیع ایجاد شده باشد، احتمال طول کشیدن تورم بیشتر می‌شود. این نوع تورم می‌تواند تا 4 هفته طول بکشد و بدون درد یا حساسیت است و معمولا با استفاده از کیسه یخ و مصرف آنتی‌هیستامین (به عنوان مثال ستیریزین) با نظر پزشک از بین می‌رود.

بندرت ممکن است تورم شدید و ناشی از افزایش حساسیت باشد که در این صورت پزشک ناچار به تجویز داروهای حاوی کورتون (مانند دگزامتازون یا پردنیزولون) خواهد بود.

 

قرمزی طولانی مدت در محل تزریق

گاه عروق روی محل تزریق فیلر پرخون و زیاد می‌شوند و ناحیه تزریق قرمزتر به نظر می‌رسد. با استفاده از لیزرهای موثر بر عروق می‌شود این عارضه را درمان کرد.

 

عفونت

تزریق فیلر در شرایط استریل و بعد از تمیز کردن پوست با مواد ضد میکروبی انجام می‌شود و معمولا به دنبال تزریق فیلرهای موقت (نظیر اسید هیالورونیک) عفونت ایجاد نمی‌شود. اما در مورد ویروس تب‌خال همه چیز متفاوت است. اولین بار که ویروس تب‌خال وارد پوست ما می‌شود، دچار عفونت پوست با این ویروس می‌شویم. بعد از بهبود عفونت (با دارو یا بطور خودبخود)، ویروس در بخشی از اعصاب ما باقی می‌مانند و در شرایط مختلف (از جمله در هنگام قاعدگی، موقعی که دچار استرس یا بیماری تب‌دار می‌شویم و یا زمانی که پوست آسیب می‌بیند) این ویروس خفته در اعصاب، دوباره فعال می‌شود و خود را به پوست می‌رساند و یک بار دیگر عفونت ایجاد می‌کند.

حتما تب‌خال را تجربه کرده‌اید؟ ابتدا پوست ناحیه دچار سوزش می‌شود و بعد قرمز می‌شود و بعد برجستگی‌های آب‌دار روی پوست ظاهر می‌شوند و در آخر این برجستگی‌ها پاره می‌شوند و دلمه روی پوست باقی می‌ماند که بتدریج از بین می‌رود. به دنبال تزریق فیلر، به سبب آسیبی که پوست می‌بیند (یا به خاطر استرسی از تزریق دارید)، ممکن است ویروس فعال شود و ضایعات تب‌خالی ایجاد شود. در مواردی که فرد سابقه ابتلا به تب‌خال داشته باشد و برای تزریق فیلر در نواحی خاص (مانند لب‌ها)، پزشک برای پیشگیری از فعال شدن عفونت تب‌خالی، از داروهای ضد ویروس (مانند آسیکلوویر یا وال‌آسیکلوویر) استفاده می‌کند. معمولا مصرف این داروها از 2 روز قبل از تزریق فیلرآغاز می‌شوند و تا 3 روز بعد از تزریق ادامه پیدا می‌کنند و بدین ترتیب خطر عود عفونت تب‌خال به حداقل می‌رسد.

 

ایجاد برآمدگی‌ها یا جوش‌های قرمز و دردناک در محل تزریق

این عارضه نادر است و بندرت به دنبال تزریق فیلرهای حاوی اسید هیالورونیک ایجاد می‌شود: ممکن است بلافاصله بعد از تزریق فیلر و یا حتی تا یک سال بعد از تزریق آن، جوش‌ها و برآمدگی‌های قرمز و دردناک در محل تزریق ظاهر شوند. معمولا درمان با کمک آنتی‌بیوتیک (مانند تتراسیکلین‌ها یا کلاریترومایسین) انجام می‌شود و در صورت لزوم محل فیلر تخلیه می‌گردد.

 

ایجاد گرانولوم

گرانولوم نوعی عارضه تاخیری است و می‌تواند تا دو سال بعد از تزریق فیلر بصورت برجستگی‌های پوستی حساس ظاهر شود و بیشتر بعد از تزریق فیلرهای دائمی دیده می‌شود. برخی از گرانولوم‌ها خوبخود تحلیل می‌روند و ناپدید می‌شوند و برخی نیاز به درمان دارند.

 

اختلال در خونرسانی پوست

گاه به دنبال تزریق رگ‌های عروق خونی که وظیفه خون رساندن به پوست را بر عهده دارند، مسدود می‌شوند و خونرسانی پوست ناحیه مختل شده، پوست آسیب می‌بیند. این عارضه می‌تواند ناشی از تزریق فیلر به داخل رگ خونی باشد و یا در اثر تجمع بیش از حد فیلر در یک ناحیه و فشار آوردن روی رگ بوجود بیاید. ناحیه‌ای که دچار اختلال خونرسانی می‌شود می‌تواند رنگ‌پریده باشد و یا رنگی بنفش بصورت شبکه مانند پیدا کند. ممکن است ناحیه دردناک باشد و یا دردی نداشته باشد. باید اختلال خونرسانی پوستی سریع درمان شود تا پوست آسیب نبیند.

اگر نیاز به مشاوره در مورد زیبایی و جوانسازی یا هر مشکل پزشکی دارید می‌توانید  فرم مشاوره را تکمیل کنید تا ما در سریعترین زمان با شما تماس بگیریم.

نویسندگان
دکتر مهدی ایزدی
دکتر مهدی ایزدی
دکتر سید داود میرترابی
دکتر سید داود میرترابی

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه