مرجع جامع اطلاعات پزشکی

بوتاکس خط ماریونت

بوتاکس خط ماریونت

فهرست مطالب

بوتاکس خط ماریونت جز درمانهای تخصصی با بوتاکس است. قبلا در مقاله 22 درمان با بوتاکس که کمتر شنیده اید  در مورد کاربردهای بوتاکس صحبت کردیم. خطوط ماریونت یا خطوط غم (اندوه) خطوطی هستند که از گوشه‌های دهان بصورت مایل به سمت فک تحتانی می‌روند. این خطوط با افزایش سن عمیق‌تر می‌شوند و به چهره ظاهری عبوس و غمگین می‌دهند.

خط ماریونت به روشهای مختلف برطرف می شود، از جمله تزریق فیلر، تزریق مزوژل ها مانند پروفایلو یا جالوپرو و روشهای دستگاهی مانند هایفو. تزریق بوتاکس نیز یکی از روشهای برطرف کردن خطوط ماریونت است.

در این مقاله به سوالات زیر پاسخ داده می‌شود:

  • علت ایجاد خطوط ماریونت چیست؟
  • تزریق بوتاکس خطوط ماریونت دردناک است؟
  • نحوه انجام بوتاکس خط ماریونت چگونه است؟
  • بوتاکس خط غم کی اثر میکند و چقدر دوام دارد؟
  • عوارض بوتاکس خط اندوه چیست؟

خطوط ماریونت چرا به وجود می آیند؟

گفتیم که با افزایش سن چینهای ماریونت تشدید می شوند. ظهور خطوط ماریونت با افزایش سن، دو علت اصلی دارد: 1- تحلیل رفتن بافت نرم اطراف دهان؛ 2- انقباض عضله‌ای سه گوش که مسئول پائین آوردن گوشه‌های دهان است. با تزریق بوتاکس یا پروتئین خالص بوتولینوم در عضله پائین آورنده گوشه‌های دهان می‌توان از قدرت این عضله کم کرد و در نتیجه از عمق خطوط ماریونت کاست.خط ماریونت

آیا تزریق بوتاکس برای خطوط ماریونت دردناک است؟

معمولا تزریق بوتاکس برای کاهش خطوط ماریونت دردناک نیست و حتی نیاز به بی‌حسی موضعی هم ندارد و بهتر است برای کاهش درد تزریق (که خیلی ناچیز است) از کیسه یخ هم استفاده شود.

تزریق بوتاکس برای خطوط ماریونت چگونه انجام می‌شود؟

تزريق بصورت زير انجام میشود:

  • از شما خواسته می‌شود تا روی تخت بخوابید و به تخت زاویه 60 درجه مي‌دهند.
  • پزشک محل تزریق را مشخص می‌کند. برای مشخص کردن محل تزریق از شما می‌خواهند تا عضله پائین آورنده گوشه دهان را منقبض کنید: برای این کار می‌توانید دندان‌هایتان را روی هم بگذارید و فشار بدهد و یا سعی کنید دندان‌های پائینی خود را نشان بدهید.
  • برای کم کردن ناراحتی ناشی از تزریق می‌توانید از کیسه یخ استفاده کنید.
  • منطقه تزريق را با الكل تميز می‌کنند و صبر می‌كنند تا الكل خشك شود.
  • پزشک یک تزریق در هر سمت صورت شما نزدیک به فک تحتانی انجام می‌دهد.
  • محل تزریق با پنبه و الکل و به سمت دور از دهان فشار داده می‌شود.
  • بزودی از عمق خطوط ماریونت شما کاسته می‌شود.

تزریق بوتاکس  خط ماریونت چه موقع تاثیر می‌کند؟ و اثر آن تا چه موقع باقی می‌ماند؟

معمولاً 1 تا 2 هفته بعد از تزريق بوتاکس می‌توانید شاهد کم شدن عمق خطوط ماریونت باشید. عموما فعالیت عضله پائین آورنده گوشه دهان 2 تا 3  ماه بعد از تزريق باز مى‏گردد.

آیا نیاز به مراجعه مجدد وجود دارد؟

2 هفته بعد از تزريق بوتاکس باید یک بار دیگر به پزشک خود مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم را انجام بدهد. باقى ماندن خطوط ماریونت بعد از تزریق از علل زير ناشى مى‏شوند:

1ـ قوی بودن عضله پائین آورنده گوشه دهان: در اين حالت ممكن است نياز به تزریق مقدار بیشتری بوتاکس باشد تا نتايج قابل مشاهده باشند.

2ـ وجود خطوط ساکن: خطوط ماریونت تنها در اثر انقباض عضله پائین آورنده گوشه دهان ایجاد نمی‌شوند و علل دیگری همانند تحلیل رفتن بافت‌های اطراف دهان نیز در ایجاد آن‌ها موثر است. بنابراین انتظار نداشته باشید که تنها با تزریق بوتاکس بشود این خطوط را بطور کامل از بین برد. در صورت لزوم می‌تواند برای رسیدن به نتیجه بهتر، از تزریق فیلر هم استفاده کنید.

یادتان باشد که عضله پائین آوردن گوشه دهان وظایف دیگری هم بر عهده دارد؛ به عنوان مثال به حرکت دادن غدا در دهان کمک می‌کند. در 2 تا 4 هفته اول بعد از تزریق ممکن است دچار مشکلاتی نظیر ماندن غذا بین لثه و داخل دهان شوید. نگران نباشید؛ این عارضه موقت است و بزودی از بین می‌رود و ناشی از ضعیف شدن عضله پائین آورنده گوشه دهان است.

تزریق بوتاکس برای خطوط ماریونت چه عوارضی دارد؟

تزریق بوتاکس برای کاهش خطوط ماریونت روشی کم عارضه است که تمام عوارض آن قابل برگشت هستند. از جمله عوارض این تزریق می‌توان به مسطح شدن گونه (در صورتی که تزریق بالاتر از محل معمول انجام شود) و یا عدم تقارن لبخند (اگر تزریق در دو سمت برابر نباشد و یا تزریق پائین‌تر از محل معمول باشد) اشاره کرد.

اگر نیاز به مشاوره در مورد زیبایی و جوانسازی یا هر مشکل پزشکی دارید می‌توانید  فرم مشاوره را تکمیل کنید تا ما در سریعترین زمان با شما تماس بگیریم.

اگر نیاز به مشاوره در مورد زیبایی و جوانسازی یا هر مشکل پزشکی دارید می‌توانید  فرم مشاوره را تکمیل کنید تا ما در سریعترین زمان با شما تماس بگیریم.

نویسندگان
دکتر مهدی ایزدی
دکتر مهدی ایزدی
دکتر سید داود میرترابی
دکتر سید داود میرترابی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه